Teknoloji

PayPal Siri desteğiyle daha hızlı para transferini mümkün kılıyor

paypal siriPayPal Siri desteğine kavuşan uygulamalar kervanına katıldı. Böylelikle iOS cihaz sahiplerinin sesli komutları kullanarak para istemesi veya göndermesi mümkün hâle geldi. Bu yeni özellikten ilk etapta 30 ülkedeki iOS kullancıları faydalanabilecek. Türkiye şu an için özelliğin desteklendiği ülkeler arasında bulunmuyor.

PayPal’in Apple’ın dijital asistanıyla entegrasyonu, tahmin edilebileceği şekilde işliyor. Siri’ye erişim olağan biçimde sağlandıktan sonra “Hey Siri, PayPal ile Ali’ye 50 dolar gönder!” diyerek transfer gerçekleştiriliyor.

PayPal Siri desteğinden faydalanan ilk para transfer uygulaması değil

Siri, para transferi için ilk kez kullanılmıyor. Apple’ın Siri’yi üçüncü taraf uygulamalara açmasının ardından Square Cash, Venmo ve İngiliz bankası Monzo, iOS kullanıcılarına Siri üzerinden para transferi gerçekleştirme imkanı sunmuştu.

Sesli komutlarla ödeme veya para transferi gerçekleştirmek, güvenlik bakımından kulağa biraz riskli geliyor. Özellikle Siri’nin sesleri etkin biçimde ayırt etmemesi bu tarz bir endişe oluşturuyor. Ancak Siri ile PayPal’den para transferi yapabilmek için telefonun kilidini açmak gerekiyor. Siri’ye telefon kilitliyken erişilebilse de, kilidi açmadan ödeme yapmak veya para istemek mümkün olmuyor. Bu da özelliğin güvenliğini önemli ölçüde artırıyor.

İLGİLİ HABERLER