Teknoloji

PayPal Rusya’da hizmet vermeyi durdurdu

paypal kripto para ödeme pinterest
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasının ardından Rusya’da hizmet vermeyi durduran platformların arasına PayPal da katıldı. Ukrayna Başbakan Yardımcısı Mykhailo Fedorov, şirketin CEO’su Dan Schulman’ın gönderdiği mektubu Twitter hesabından paylaşarak kararı duyurdu.

Schulman mektubunda “Mevcut koşullar altında Rusya’daki hizmetlerimizi askıya alıyoruz. Bu çok zor zamanda bölgedeki çalışanlarımızı desteklemek için de elimizden geleni yapıyoruz” ifadesini kullandı.

PayPal’ı Rusya’da sadece ülkeler arası ödemeler için kullanmak mümkündü. Şirket Rusya’da yeni kullanıcı almayı kısa bir süre önce durdurmuştu. Ancak yeni karar, ülkedeki hizmetlerin tamamen durdurulacağı anlamına geliyor. Askıya alınan hizmetler arasında PayPal’ın sahibi olduğu para transferi servisi Xoom da bulunuyor.

Şirket tarafından konuyla ilgili olarak The Verge sitesine gönderilen açıklamada ise şirketin bir süre daha kullanıcıların para tahsilatı işlemlerini destekleyeceği ve hesapların yasalara ve mevzuata uygun şekilde kapatılacağı belirtildi.

Avrupa Birliği, ABD ve İngiltere tarafından uygulanan yaptırımlar, bazı Rus kullanıcıların banka kartlarını PayPal üzerinden ödeme yapabilmesini engellemişti. Rusya’ya uygulanan yaptırımlar Apple Pay ve Google Pay platformlarının da devredışı kalmasına neden olmuştu.

İLGİLİ HABERLER