Teknoloji

PayPal Pinterest’i satın almaya hazırlanıyor

paypal kripto para ödeme pinterest
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

PayPal popüler sosyal ağ Pinterest’i satın almaya hazırlanıyor. Reuters’ın haberine göre, taraflar arasındaki görüşmelerde sona yaklaşılmış durumda. Ödeme şirketinin Pinterest için 45 milyar dolarlık bir teklif verdiği söyleniyor.

PayPal’ın Pinterest’e olan ilgisini ilk olarak Bloomberg gündeme taşımıştı. Bloomberg’in haberinde satışın yaklaşık 39 milyar dolar karşılığında gerçekleşeceği belirtilmiş ve PayPal’ın gerekli finansmanı hisse senetleri aracılığıyla sağlayacağı ifade edilmişti.

PayPal’ın Pinterest’le ilgilenmesi ilk bakışta tuhaf bir tercih olarak görülebilir. Ancak bu satın alma şirkete giderek büyüyen sosyal ticaret pazarında sağlam bir yer edinme imkanı verebilir. Pinterest, bu pazarda 2015’ten bu yana aktif bir oyuncu durumunda.

Pinterest’in güvenli bir tercih olduğu rahatlıkla söylenebilir. Facebook ve Twitter’ın başını ağrıtan yanlış bilgi yayılımı ve yalan haber gibi problemler Pinterest’i hiç etkilememişti.

PayPal’ın son 1,5 yıldır kendi faaliyet alanının dışına çıkma konusunda önemli adımlar attığını belirtmek gerekiyor. “Daha sonra ödeme” hizmeti veren Paidy için 2.7 milyar dolar ödeyen şirket, kripto para ticaretine de büyük önem veriyor.

Konuyla ilgili olarak PayPal ve Pinterest’ten henüz bir açıklama gelmiş değil.

İLGİLİ HABERLER