Teknoloji

PayPal’dan Pinterest iddiası hakkında açıklama

paypal kripto para ödeme pinterest

PayPal bir açıklama yaparak Pinterest ile ilgilendiğine dair çıkan haberleri yalanladı. Ödeme şirketinin sosyal platformu 45 milyar dolar karşılığında satın alacağı iddiası geçtiğimiz haftanın ortasında gündeme gelmişti.

PayPal tarafından yapılan açıklamada, “Şu an için Pinterest’i satın almaya çalışmıyoruz” ifadesi yer alıyor. Tek satırlık bu açıklama, PayPal’ın Pinterest’le geçmişte görüştüğünü doğrulamıyor veya yalanlamıyor. Ancak bu satışın kısa vadede gerçekleşme ihtimalini ortadan kaldırıyor. Pinterest’ten henüz konuyla ilgili bir açıklama yapılmış değil.

PayPal’ın Pinterest’le ilgilenmesi ilk bakışta kulağa tuhaf geliyor. PayPal’ın ödeme alanındaki faaliyetleriyle Pinterest oldukça alakasız görünüyor. Ancak PayPal’ın bir süre önce gerçekleştirdiği satın almalar, Pinterest’e olan ilgisini anlamaya da yardımcı oluyor.

PayPal kısa süre önce “şimdi al, sonra öde” hizmeti veren Paidy’yi satın almıştı. Bir taraftan da kripto para ticaretine yönelen şirketin sosyal ticaret alanına yöneldiği düşünülüyor. Kısacası faaliyet alanlarını genişletmek isteyen PayPal için Pinterest de sosyal alışveriş alanındaki uzun soluklu tecrübesiyle makul bir hedef gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER