Manşetler

PayPal Nakit Kart tüketicilerin sıkıntısız alışveriş yapması hedefiyle yola çıkıyor

Alternatif ödeme yöntemleri arasında en popüler seçeneklerden birisi olan PayPal, yeni hizmeti PayPal Nakit Kart’ı TEB, MasterCard ve İninal desteğiyle Türkiye’deki tüketicilerle buluşuyor. Şirket ön ödemeli kart hüviyetindeki PayPal Nakit Kart ile bankacılık servislerinden daha az faydalanan veya hiç faydalanmayan kitleleri sistemin içine çekmeyi amaçlıyor.

paypal-nakit-logo

Yurt dışı kullanımına açık olan PayPal Nakit Kart, hem internette hem de fiziki alışverişlerde kullanılabiliyor. PayPal Nakit Kart’ı muadillerinden ayıran en önemli özelliği ise kullanıcıların ihtiyaç duydukları zaman kartlarına yükledikleri parayı ATM’lerden çekebilmeleri. Kullanıcıların herhangi bir banka hesabına ihtiyaç duymadan internet üzerinden sipariş edebildikleri kart; Migros, TeknoSA ve PTT şubeleri aracılığıyla temin edilebiliyor. Fiziki satış noktalarından temin edilen kartlar internet sitesi üzerinden aktif hale getirilirken, yükleme için de çeşitli yollar sunuluyor. PayPal hesabı aracılığıyla çevrim içi ortamda yükleme yapılabilmesine ek olarak, fiziki satış noktalarında ve TEB ATM’lerinde karta para yükleme işlemi gerçekleştirilebiliyor. Dileyen kullanıcılar kartlarını geçici bir süre için işleme kapatabiliyor.

Fiziki satış noktalarında 5 TL karşılığında satılacak PayPal Nakit Kart’ı internet üzerinden sipariş edenlere kargo hizmeti ücretsiz olarak sağlanacak. Para yükleme işlemi TEB ATM’lerinde 30 Marta kadar ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Diğer yükleme noktalarındaysa para yükleme için 2 TL’lik bir komisyon alınacak. Nakit çekim işlemlerindeyse TEB ATM’lerinde 1 TL, diğer ATM’lerde ise 5 TL komisyon uygulanacak.

PayPal Nakit Kart’ın tanıtımı için gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan PayPal Türkiye Ülke Direktörü Kıvanç Onan, son yıllarda dünya genelinde ödeme alışkanlıklarının ciddi bir değişim gösterdiğini ve bu değişimin nakit dışı ödeme sistemlerinde oldukça hızlı gerçekleştiğini belirtti. Bütçe kontrolü, güvenlik ve çevrim içi alışveriş gibi kavramlarla ön ödemeli kartların ciddi anlamda kullanıcı çekmeye başladığını dile getiren Onan, PayPal olarak misyonları doğrultusunda hızla büyüyen e-ticaret pazarı ve çevrim içi alışverişin büyümesine katkı sağladıklarının altını çizdi. Onan Nakit Kart’ın bügüne kadar Türkiye’de PayPal’ın gerçekleştirdiği en kapsamlı yatırım olduğunu ve bununla bugüne kadar PayPal hizmetlerinden faydalanamayan kitleye ulaşmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici ise PayPal Nakit Kart’ı Türkiye’de ön ödemeli kart pazarını büyütecek bir adım olarak tanımladı. Bankalaşmamış nüfusa ulaşma ve finansal okuryazarlığa ulaşma hedefine dikkat çeken Leblebici, tasarrufun günümüzdeki öneminin giderek arttığını belirtti ve ön ödemeli kartların tasarruf sorunlarını çözmek için bilinç oluşumuna katkıda bulunduğunu dile getirdi. Leblebici TEB olarak işin nakit ihtiyacını karşılama kısmında devreye girdiklerini ve gelecekte PayPal Nakit Kart’a yönelik düzenlenecek kampanyalarla birlikte kartı gelişimine katkı sağlayacaklarını ifade etti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER