Teknoloji

Yenilenen PayPal uygulamaları odak noktasına mobil ödemeleri koyuyor

iOS ve Android uygulamalarına eş zamanlı olarak güncelleyen PayPal, müşterileri için mobil ödemeyi daha kolay bir hale getirdi. Geçmişte temel fonksiyonu PayPal bakiyesini kontrol etmek olan uygulamanın odak noktasında artık Mağaza, Cüzdan, Aktivite ve Transfer gibi ödemeye odaklı seçenekler yer alıyor.

paypal-mobil-060913

Uygulamanın Cüzdan bölümüne kullanıcılar kredi ve banka kartları ve banka hesaplarına dair bilgileri PayPal sistemine girebiliyor, aynı zamanda PayPal hesaplarında kalan bakiyeyi kontrol edebiliyor. Cüzdan bölümündeki para PayPal ile ödeme kabul eden mağazalarda ödeme yapmak için kullanılabiliyor. Bnun için uygulamanın Mağaza bölümünü ziyaret etmek gerekiyor. Kullanıcılar uygulama üzerinden restoranlardaki hesabı ödeyebildikleri gibi, yemek siparişi de verebiliyor. Ancak bu özelliklerden faydalanmak için mağaza ve restoranların PayPal ile anlaşmalı olması gerektiğini belirtmekte fayda var.

BillMeLater olarak adlandırılan, Türkçeye ise ”Hesabı Daha Sonra Kes” olarak çevirilebilen özellik ise PayPal içinde bir kredi hattı vazifesi görüyor. Bu özellik sayesinde kullanıcıların alışverişleri PayPal ile anlaşmalı mağazalar tarafından finanse ediliyor. Aktivite kısmı son hesap hareketlerini gösterirken, Transfer bölümü de adından anlaşılacağı üzere PayPal kullanıcılarının birbirlerine para gönderip almasına aracılık ediyor. İlgili kısmındaki iTunes App Store ve Google Play bağlantıları aracılığıyla yenilenen PayPal uygulamasını indirebilirsiniz.

İlgili >> PayPal Blog, iTunes App Store, Google Play

İLGİLİ HABERLER