Teknoloji

PayPal Google Play Store ödeme seçenekleri arasına katıldı

Geçtiğimiz günlerde Türkiye’deki geliştiricilerin Google Play Store üzerinden içeriklerini paralı olarak sunmalarına olanak sağlayan Google, şimdi de ödeme yöntemleri tarafında önemli bir adıma imza attı.

google-play-paypal-160514

Kredi kartı, banka kartı, mobil operatör tabanlı ödeme veya hediye kartı kullanımlarına ek olarak, bundan böyle kullanıcılar PayPal hesabını da kullanarak Google Play Store’dan uygulama, kitap, şarkı, TV programı veya film gibi içerikleri satın alabilecek. Uygulama içi satın almalarda da PayPal kullanılabilecek.

PayPal üzerinde ödeme seçeneği şu anda aralarında ABD, Almanya ve Kanada’nın da bulunduğu 12 ülkede kullanılabiliyor. Kullanıcılar PayPal ödeme bilgileriniş Google Wallet hesaplarına ekleyerek uygulama satın alımında bunu kullanabilecek.

Ayrıca Google mobil operatör tabanlı faturalandırma servisini yedi ülkede daha kullanıma sundu, böylelikle toplam 24 ülkede Google Play Store üzerinden satın alınan uygulama ve diğer içeriklerin telefon faturasına yansıtılması mümkün kılındı. Öte yandan Google Play hediye kartları da aralarında Almanya ve Japonya’nın bulunduğu 13 ülkede daha piyasaya sunuldu.

PayPal’ı Play Store ödeme sistemine eklemek Google’ın hâli hazırda PayPal’ı kullanarak internet üzerinden çeşitli satın alma işlemlerini gerçekleştiren kullanıcıların daha rahat hareket etmesine ve sonuç olarak Google’ın daha fazla uygulama veya içerik satmasına yardımcı olacaktır.

Google başlangıçtaki 12 ülkenin ötesinde yeni ülkelerde ne zaman PayPal tabanlı ödeme sistemini sunacağını açıklamadı. Ancak henüz Türkiye’de de kullanılamayan bu imkan yakında daha fazla ülkede sunulacaktır.

İlgili >> Android Geliştiricileri Blogu

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER