Teknoloji

PayPal’e kullanıcılarını kredi programına izinsiz kaydettiği için 25 milyon dolar ceza ödeyecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

paypal-logo-271113

PayPal üzerinden satın alma işlemi gerçekleştiren pek çok kişi, şirketin sunduğu “Bill Me Later” isimli kredi servisinden kaçınmak için özel bir çaba sarfediyor. ABD’de tüketicileri finansal açıdan korumak için kurulan Consumer Financial Protection Bureau (CFPB), tarafından mercek altına alınan PayPal, Bill Me Later ile tüketicileri kandırmak ve onları izinsiz biçimde servise kaydetmekle suçlanıyor. PayPal hakkındaki suçlamalar insanları PayPal kredisi kullanmaya zorlamaya kadar uzanıyor.

CFPB tarafından hazırlanan şikayet dosyasında, pek çok kullanıcının PayPal kredisi kullandığından gelen faturalar sonrasında haberdar olduğu ve faturalardaki bedellerde de gecikme faizlerinin bulunduğu belirtildi.

CFPB, PayPal’ın programa izinsiz olarak kaydettiği ve haksız biçimde faturalandırdığı müşterilerine geri ödeme yapılabilmesi için 15 milyon dolar ödemesini talep ediyor. Söz konusu meblağa ek olarak, PayPal’den şirketlerin ödeme yapamadığı durumlarda kurbanlara geri ödeme yapan CFPB Ceza Fonu’na yatırılmak üzere 10 milyon dolarlık bir ceza ödemesi isteniyor. CFPB’nin PayPal’den bundan böyle kredi programına kayıt koşullarını daha net biçimde açıklamasını istediği; PayPal’in söz konusu yaptırımlara uymayı onayladığı, ancak ortada bir hata olduğunu kabul etmediği dile getirildi.

İLGİLİ HABERLER