Teknoloji

PayPal kısıtlı da olsa Bitcoin desteğine başlıyor

paypal kripto para

bitcoin-paypal-240914

PayPal önde gelen üç Bitcoin ödeme şirketiyle işbirliğine giderek dijital para birimine yönelik kısıtlı destek sunmaya başlıyor. Kuzey Amerika’daki satıcılar müzik, oyun, zil sesi gibi elle tutulamaz malları, PayPal’ın dijital ürün satıcılarına özel PayPal Ödemeler Merkezi üzerinden bitcoin olarak alabilecek. PayPal, bitcoin desteği sayesinde dijital ürün satıcılarına bu yeni ödeme yöntemini kolaylıkla test etme fırsatı vereceklerini vurguladı.

PayPal, yatırımcıları arasında Silikon Vadisi yatırımcılarından Andreessen Horowitz’in bulunduğu Coinbase, Richard Branson tarafından desteklenen BitPay ve melek yatırımcılar ve bitcoin şirketleri tarafından desteklene GoCoin ile işbirliği yapıyor.

Yukarıda sayılan Bitcoin şirketleri, uzun zamandır Bitcoin’i tanıması beklenen internet tabanlı ödeme lideri PayPal’ın bu yükselen kuru desteklemesi için çalışacak. Ne var ki PayPal, son gelişmelerin Bitcoin’i dijital cüzdana kur olarak eklediği veya Bitcoin ödemelerinin güvenli ödeme platformunda işleyeceği anlamına gelmediğinin altını çiziyor. PayPal’ın belirttiğine göre, şirket her zaman yenilikçiliği kucaklayan, ancak bunu her zaman ödemeleri müşterileri için daha güvenli ve sağlam kılacak şekilde yapan bir şirket. Bitcoin için de bu yaklaşım farklı olmayacak. Bu nedenle Bitcoin desteği de kısıtlı tutulacak ve işlerin geliştiği seyire bağlı olarak diğer alanlarda da kullanıma açılacak.

Bu arada PayPal yaklaşık iki hafta önce Braintree biriminin duyurusunu yapmıştı. Bu birim uygulamalar içindeki mobil ödemelere bitcoin ile yapılan işlemleri de eklemek için çalışacak.

İLGİLİ HABERLER