Teknoloji

PayPal banka kartı ve teminat çeki gibi geleneksel bankacılık hizmetleri sunuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

paypal banka kartiPayPal yakında sunmaya başlayacağı yeni hizmetlerle geleneksel bankalarla arasındaki makası biraz daha kapatacak gibi görünüyor. The Wall Street Journal’ın haberine göre, PayPal banka kartı, teminat çeki ve FDIC sigortası gibi bankacılık hizmetlerini ABD’de müşterilerine sunmaya başladı.

ABD’de gerçek bir bankacılık lisansına sahip olmayan PayPal’in bunu yapma konusunda seçtiği yöntem ise oldukça etkileyici. Şirket, çok sayıda küçük bankayla birlikte çalışarak yasal yükümlülüklerin etrafından dolaşmayı başarıyor. Vitrinde hizmet sağlayıcı olarak PayPal görünse de, banka kartlarını merkezi Delaware’de bulunan küçük bir banka dağıtıyor. Teminat çeklerini Georgia eyaletinde bir banka sağlarken, müşterilere ve küçük şirketlere Utah’taki bir banka kredi veriyor.

PayPal söz konusu hizmetleri ilk etapta oldukça küçük bir kullanıcı grubuna sunuyor. Aylık ücret tahsil etmeyen şirket, servislerden yararlanmak için bir alt hesap limiti belirlememiş gibi görünüyor. Ancak PayPal’in ağında olmayan bankalara ait ATM’leri kullanan müşterilerin ekstra ücret ödemesi gerekiyor. Akıllı telefon kamerası üzerinden bozdurulan çekler için de yüzde 1’lik bir komisyon uygulanıyor.

PayPal banka kartı ve teminat çeki gibi hizmetlerle geleneksel bankaların yerini almayı amaçlamıyor. Şirketin operasyon şefi Bill Ready, bankacılığın avantajlarından yararlanamayanlara bankacılık seçenekleri sunmayı istediklerini dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER