Teknoloji

Pawbo köpekler için hazırladığı yeni aksesuarlarını tanıttı

pawbo ipuppygo
Pawbo iPuppyGo

Berlin’de gerçekleştirilen IFA 2017’de pek çok teknolojik ürün ilk kez gözler önüne çıkıyor. Söz konusu ürünler arasında hayvanlar için tasarlanmış cihazlar da bulunuyor. Acer’ın sahibi olduğu Pawbo, özellikle köpeklerin kullanımı için tasarladığı üç yeni ürünü tanıttı.

Bu ürünlerden ilki, iPuppyGo adını taşıyor. Bir tür fitness takip cihazı olan iPuppyGo ile köpeklerin aktivite seviyeleri ve zindelikleri yakından izlenebiliyor. Uyku düzeni, mod indeksi ve sağlık durumu, iPuppyGo ile takip edilebilen değerler arasında bulunuyor. Cihaz Bluetooth üzerinden akıllı telefon uygulamasıyla eşleşiyor. Uygulamanın hangi işletim sistemlerini desteklediği ve iPuppyGo’nun hangi sensörleri barındırdığı henüz bilinmiyor. Tasmaya yerleştirilen iPuppyGo için beş farklı renk seçeneği sunuluyor. Treasure Hunt isimli bir akıllı telefon oyunuyla eş zamanlanan cihaz, köpek sahiplerini köpekleriyle yürüyüşe çıkmaya teşvik etmeyi amaçlıyor.

Pawbo’nun tanıttığı bir diğer aksesuar olan WagTag ise GPS, A-GPS, Wi-Fi ve 3G’nin birleşiminden yararlanarak köpeklerin konumlarını takip ediyor. Yerleşik bir mikrofon barındıran WagTag, köpeklerin havlama düzenlerini takip ediyor ve sıra dışı bir durum sezildiği takdirde sahipleri uyarıyor. Bu uyarının ardından otomatik olarak ses kaydı da başlatılıyor.

pawbo munch
Pawbo Munch

Munch ise uzaktan kumandayla veya akıllı telefonla kontrol edilebilen bir “ödül dağıtıcısı”. Diğer ödül dağıtıcılarının aksine, Munch oyun ve müziklerle de hayvanları oyalayabilmeyi vadediyor.

Pawbo yeni ürünlerinin çıkış tarihini ve fiyatlarını açıklamadı

Acer’ın hayvan yönelik aksesuarlar üreten şirketi, oldukça ilginç görünen yeni ürünlerinin çıkış tarihleri ve fiyatları konusunda şimdilik bilgi vermedi. Şirket detayların yakında internet sitesi üzerinden açıklanacağını belirtmekle yetindi.

İLGİLİ HABERLER