Teknoloji

Patreon gelen tepkilerin ardından ücret artışını geri çekti

patreonPatreon CEO’su Jack Conte, gelen tepkilerin ardından daha önce duyurusunu yaptıkları ücret artışını uygulamaktan vazgeçtiklerini açıkladı. Platform bu süreçte yeni servis ücretleriyle düzeltmeye çalıştığı sorunları ortadan kaldırmaya yönelik girişimlerini devam ettirecek. Bu konuda platforma üye olan içerik sahiplerinden de destek alınacak.

Önerilen yeni sistem, hem içerik sahipleri hem de destekçileri için olumsuz yönler barındırıyordu. Platform, yapılan bağışlardan yüzde 2.9 oranında bir kesinti yapmayı ve 35 cent işlem ücreti almayı istemişti. Bu öneri, işlem modelindeki bir değişimin üzerini örtmek için sunulmuştu.

Söz konusu değişim, bağışçılardan aylık ücret almak yerine işlem başına ücret alınmasını öngörülmüştü. Bunun küçük bağışları orantısız biçimde etkileyebileceği iddia edilmiş ve pek çok içerik sahibi de bu durumun şimdiden kendilerini olumsuz olarak etkilediğini öne sürmüştü.

Patreon kullanıcılarının güvenini yeniden kazanmak için söz verdi

Hem içerik sahiplerinin hem de bağışçılarının güvenini kaybeden Patreon, bu durumu telafi etmenin sözünü verdi. Conte, geri çektikleri değişiklik teklifinde küçük bağışların önemini göz ardı ettiklerini kabul etti.

İLGİLİ HABERLER