Teknoloji

Patent başvurusu Google Glass’ın müşterilere sunulacak versiyonunu ortaya çıkardı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google tarafından ABD Patent ve Marka Ofisi’ne sunulan patent başvurusu yeni bir Google Glass versiyonunu ortaya çıkardı. Bir şirketin ürünlerini piyasaya sürmesi konusunda sadece patentlere güvenmek pek doğru olmasa da, Google tarafından sunulan patent dosyası sayesinde Google Glass’ın müşterilere sunulacak versiyonu hakkında bir ön fikir edinilebiliyor.

google-glass-patent-240114

Explorer programı kapsamında kullanılan mevcut Glass’lara göre daha geniş bir çerçeveye sahip olduğu görülen yeni versiyonda tasarım çift kulaklıkla tamamlanıyor. Kulaklıkların da işin içine dahil edilmesi özellikle müzik tutkunlarını sevindirecek bir ekleme olacak gibi gözüküyor. Patent başvurusundaki tasarımın egzersiz yaparken Google Glass kullanımını kolaylaştıracak nitelikte olması da ayrıca dikkat çekiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Teknoblog Özel: Google Glass Explorer deneyimini yaşadık

Google’ın müşterilere sunulacak versiyonuna dair somut bir açıklama yapmaması spekülasyonları da beraberinde getiriyor. Son patent başvurusunun ardından şirketin farklı kullanım alanları için farklı Glass tasarımları hazırlamış olabileceği de iddialar arasında yer alıyor.

Geçtiğimiz yıl düzenlenen Google I/O konferansında konuşan Google Glass’ın ürün direktörü Steve Lee, 2014 yılında müşterilere ulaştırılacak Google Glass’ın mevcut Explorer versiyona kıyasla daha canlı olacağını belirtmiş, ancak başka bir ipucu vermemişti. Şirketin Google Glass’ı bu yıl içinde genel satışa sunması bekleniyor.

İlgili >> ABD Patent ve Marka Ofisi

İLGİLİ HABERLER