Teknoloji

Passo Mobil uygulamasıyla maç bileti akıllı telefonlara geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

passo mobilE-bilet uygulaması 2013-2014 sezonunun sonuna doğru kısmen başlamış, 2014-2015 sezonundan itibaren ise tüm Süper Lig ve TFF 1. Lig müsabakalarında geçerli hâle gelmişti. Aktif Bank tarafından geliştirilen ve Passolig adını taşıyan e-bilet sisteminde kullanıcılar kağıt bilet olmadan, ellerindeki kartları okutarak maça giriyor. Passo Mobil uygulaması ise e-bileti fiziksel olarak taşıma zorunluluğunu ortadan kaldırıyor.

Uygulama sayesinde taraftarlar maçlara akıllı telefonlarını okutarak girebilecek. İlk olarak Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor’un stadlarında kullanılacak olan yeni giriş sistemi, zaman içinde tüm stadlara yayılacak.

Uygulama hem NFC hem de QR teknolojilerinden yararlanıyor. Uyumlu Android telefonlarda NFC, diğer Android telefonlarda ve iPhone’larda ise QR kodu teknolojisini kullanan sistem, taraftarlara stadyumların kapısını açacak.

Passo Mobil uygulaması mayıs ayında yayınlansa da, AktifBank uygulamanın lansmanını gerçekleştirmek için futbolda yeni sezonun yaklaşmasını bekledi. Mayıs ayından bu yana uygulamayı 165 bin kişinin indirdiği açıklanırken, lansmanın ardından bu sayının artması öngörülüyor. Söz konusu 165 bin kişinin yüzde 60’nın 18-35 yaş aralığında olduğu, yüzde 52’sinin iPhone ve yüzde 48’inin Android telefon kullandığı paylaşılan bilgiler arasında yer alıyor. Uygulama üzerinden gerçekleşen işlem sayısının ise 60 binin üzerinde olduğu ifade etti.

Toplantıda konuşan Aktif Bank Genel Müdürü Dr. Serdar Sümer, şu ifadeleri kullandı: “Tüm kart ve biletleme ihtiyaçlarını tek bir mobil uygulama altında birleştirerek taraftarın hayatını kolaylaştırmayı hedefledik. Üç ay önce devreye alınan mobil uygulama ile taraftarlar; gişeden ya da internet üzerinden Passolig kartı alma gibi işlemlere ihtiyaç duymadan, yalnızca cep telefonlarına Passo Mobil uygulamasını indirerek; karta başvurma aşamasından, bilet almaya kadar tüm işlemlerini yapabiliyordu. Artık cep telefonunu okutarak maça girmeyi de akıllı telefonları üzerinden yapabilecekler.”

Passolig Genel Müdürü Ceyhun Kazancı ise “Gördük ki, 3 yıldır taraftarların 2 milyondan fazlası başvurularını dijital kanallar üzerinden yapmış. 2017 yılında bu oran yüzde 70 düzeyinde. Bu başvuruların yüzde 50’si ise akıllı telefonlardan gerçekleşmiş. Teknoloji çağında dijital olarak hayatı kolaylaştırmak gerekiyor. 2016-2017 sezonunda Süper Lig ve TFF 1. Lig’de toplam 3 milyon 700 bin kişi maç izlemek üzere turnikelerden geçmiş. Futbolseverlerin maça girişini daha da kolaylaştırarak, bu sayıyı daha da artırmayı hedefliyoruz. Dünyanın tamamiyle dijital maça giriş sistemini taraftara sunuyor olmaktan dolayı mutluyuz. Passo Mobil uygulaması sayesinde taraftarlar, kolay ve hızlı bir şekilde kart başvurusu yapma, maç bileti alma, para yükleme, bilet süresini uzatma, bilet transferi ve kombineden maç bileti transferi gibi işlemleri gerçekleştirmenin yanı sıra şimdi de akıllı cihazları ile maça giriş işlemlerinin tümünü gerçekleştirebiliyor.” şeklinde konuştu.

Passo Mobil uygulaması başka yetenekleri de barındırıyor

Kullanıcılar Passo’nun mobil uygulaması üzerinden e-biletlerini başkalarına transfer edebilecek. Maçları fikstür üzerinden takip etmek ve maçın biletlerinin satışa çıktığından haberdar olabilmek de uygulamanın getirdiği imkanlar arasında bulunuyor. Passo Mobil uygulamasıyla Süper Lig ve TFF 1. Lig müsabakalarının skorları da canlı olarak takip edilebilecek.

İLGİLİ HABERLER