Teknoloji

Parrot’ın yeni Bebop Drone hava aracı sanal gerçeklik desteğiyle geliyor

2010 yılında çıkan Parrot AR.Drone zamanının dikkat çekici oyuncaklarından biri olmuş, kullanıcılara iPhone’ları üzerinden uçmaya hazır helikopter benzeri bir hava aracını yönetme fırsatı vermişti. Parrot 2012’de bu oyuncağı daha sağlam ve kullanışlı hâle getirmişti. 2014’e gelindiğindeyse şirket bu ürün üzerinde oynamayı bırakıp yeni bir ürüne yöneldi, böylelikle karşımıza yeni Parrot Bebop Drone, diğer bir deyişle AR.Drone 3.0 çıktı.

parrot-bebop-drone-120414

Hava fotoğrafları ve videolarının çekimi için kullanışlı bir araç olan yeni Parrot uçan hava aracı film yapımcılarını ve fotoğrafçıları yüksek kaliteli uçan kamerası, programlanan noktalara uçmayı sağlayan dahili GPS sistemi, kamerayı havada bekletme veya çevirme gibi özellikleriyle dikkat çekiyor. Ayrıca Parrot bu yeni ürüne eklediği görüntü sabitleme ve aralığı, ayrıca uçarken sanal gerçeklik aksesuarı da kullanma özelliği gibi artılarla rakiplerine fark atmayı hedefliyor.

Kameranın görüntüyü sabit tutacak şekilde hareket etmesi için, ek ağırlığa neden olan motorlu yalpa yerine yazılım ve donanımın akıllı birleşimiyle yeni bir yöntem kullanılmış. 180 derecelik balık gözü lens sayesinde işler kolaylaştırılmış. Özel bir görüntü işlemcisi ve çeşitli sensörler sayesinde bu hava aracı yüksek kavise sahip balık gözü görüntülerinden sürekli şekilde küçük dikdörgen kesitler alarak görüntünün dijital olarak sabitleştirilmesini eşzamanlı olarak gerçekleştiriyor. Böylelikle net ve durağan video görüntüleri fazla ağır olmayan bir yapıdan elde edilebiliyor.

Büyük balık gözü görüntülerinden küçük parçalar almak Parrot’a başka bir hileden de yararlanma fırsatı sunuyor. Eğer opsiyonel olarak sunulan ve büyük antenleri sayesinde Parrot Bebop Drone ile iki kilometre içinde iletişim kurma imkanı sağlayan Skycontroller R/C uçuş kontrolörünü de satın alırsanız, Oculus Rift sanal gerçeklik aksesuarını da bağlamak ve bir yandan hava aracını kontrol ederken bir yandan da sanki havada siz uçuyormuşsunuz gibi gezinme fırsatı elde ediyorsunuz.

Bebop Drone’un en zayıf noktası pil ömrü. Sahip olduğu 1200 mAh kapasiteli pil sadece 12 dakikalık uçuşa izin veriyor. Bu durum iki kilometrelik bir menzil içinde doyasıya video çekimi yapmaya izin vermeyecektir.

Öte yandan Bebop Drone’un fiyatı belli değil, ancak Parrot CEO’su Henri Seydoux’nun söylediğine göre fiyat 300 dolarlık orijinal Parrot AR.Drone ile DJI’nin 1000 dolarlık fiyata sahip kameralı Phantom cihazlarının arasında bir yerlerde olacak.

Bebop Drone’un yılın dördüncü çeyreğinde piyasaya çıkması bekleniyor.

İlgili >> The Verge (1), (2)

İLGİLİ HABERLER