Teknoloji

Parrot Disco Drone saatte 80 kilometre hıza ulaşabiliyor

CES 2016’da duyurusu yapılan Parrot Disco drone alışılmış pervaneli hava aracı tasarımını değiştiriyor, bunun yerine saatte 80 kilometreye varan hızla havalanmayı mümkün kılan büyük ve sabit kanat tasarımını sunuyor.

Şu anda piyasada olan pek çok bireysel drone hava aracı benzer şekilde dört pervaneli yapıya ve yavaş hızlara sahip. Ancak Parrot’ın yeni drone’u Disco tamamen farklı bir yaklaşım sergiliyor, daha çok bir Stealth bombardıman uçağına benziyor. Disco bireysel tüketici pazarına çıkış yapacak ilk kanat yapılı drone olacak ve bu nedenle beklemeye değer gibi görünüyor.

Parrot Disco Drone’un kanatları çıkarılabiliyor, böylelikle kolaylıkla taşınıyor. Ayrıca bu şekilde sert inişlerde zararın önüne geçilecektir. Aslında bundan pek endişe duymak gerekmiyor, çünkü sadece 680 gr. ağırlığıyla havada kalmak için fazla çaba göstermesi zorunlu olmayacaktır.

Parrot’a göre, yeni Disco Drone saatte 80 kilometreye varan hıza ulaşabiliyor ve tek bir şarjla kabaca 45 dakikalık uçuş yapabiliyor. Bunu düzgün tasarım, kolay kalkış ve iniş ve burunda yer alan 14 megapiksel HD kamera ile birleştirdiğimizde, karşımızda eşsiz bir drone var gibi görünüyor. Uçuş sırasında otomatik pilot devreye girebiliyor, bu şekilde herhangi bir yanlış manevra ile uçan aracın düşmesinin önüne geçiliyor. Parrot bu aracı uçurmanın video oyununda bir uçak uçurmak kadar kolay olduğunu iddia ediyor.

Parrot, Disco drone’un 2016 yılı içinde çıkacağını söyledi, ancak tam olarak ne zaman satışa sunulacağını veya ne kadara satılacağını henüz netleştirmedi.

İLGİLİ HABERLER