Ulaşım

Parrot’un Android Auto sistemi genel satışa sunulmayacak

parrot-rnb6-040715

Parrot, otomobil aksesuarları pazarına odaklanmak için drone kolunu farklı bir yapılanma olarak konumlamaya karar vermişti. Fransız şirketi, otomobillere yönelik planlarında bir değişiklik daha yaptı ve CES 2015’te görücüye çıkardığı Android Auto işletim sistemli RNB6 araç içi bilgi ve eğlence sistemini genel satışa sunmayacağını ve ürünün sadece otomobil üreticilerine ulaştırılacağını açıkladı.

Doğrusunu söylemek gerekirse, RNB6 gerçek olamayacak kadar iyi bir ürün olduğu imajını vermişti. Pek çok araç içi bilgi ve eğlence sistemi otomobile entegre olarak gelirken, Parrot RNB6 ile aracın iç çözümlerine bağlanabilecek ve Android Auto’nun tüm nimetlerinden faydalanmayı mümkün kılacak bir sistemin sözünü vermişti. Ancak işler gerçekte pek de planlandığı şekilde gerçekleşmedi.

Parrot’tan yapılan son açıklamada RNB6 için otomobil üreticileri ve model serileriyle derin bir entegrasyona ihtiyaç duyulduğu belirtildi. Bu durum Parrot’un RNB6’nın satışı için rotasını otomobil üreticilerine çevirmesine neden olurken, şirketten yapılan açıklamada 2016 otomobiller için çeşitli üreticilerle anlaşmalar yapıldığının altı çizildi.

Parrot, söz konusu şirketlerin isimlerini ise paylaşmadı. Otomotiv sektörünün pek çok önemli oyuncusunun hem Android Auto ile hem de Apple CarPlay ile birlikte çalışabilecek sistemlerini geliştirdiğini unutmamak gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER