EğlenceManşetler

Parking3D Android Uygulama İncelemesi

Hiç kuşkusuz araba kullanmayı yeni öğrenenler, hatta ustalar için dahi en zor noktalardan biri park etmek. Özellikle büyükşehirlerde yaşayanlar için park yeri bulmak ve bulunan o küçük alana park etmek oldukça maceralı bir süreç. Kimi sürücüler arabasına uygun gördüğü en ufak bir boşluğa dahi arabasını park edebilirken, kimi sürücüler için son derece uygun bir alana girmek dahi büyük bir dert haline dönüşebiliyor. Park yeteneğini geliştirmek için pratik imkanı veren birçok yer mevcut. Fakat, gerçek pratikle yetinmeyip bunu sanala taşımak isteyenler de ceplerindeki akıllı telefon veya ellerindeki tabletleri aracılığı ile pratik yapabilirler. Bu pratiğin gerçekleştirilebileceği uygulamalardan biri de Parking3D.

Parking 3D, işlev bakımından pek çok muadile sahip olan bir uygulama. Fakat, bu oyunu diğerlerinden ayıran bazı özellikler nedeniyle rakiplerine göre daha popüler bir konumda. Bunlardan ilki oyunda kullanılan araba modellerinin gerçekliği. Her ne kadar eski kasa da olsa, VW Golf, Audi A3 gibi modelleri oyunda kullanabilmek mümkün. Bunlara ek olarak Lancia, Dacia, Fiat gibi markaların günlük hayatımızda sıklıkla gördüğümüz modellerini bu oyunda görmek mümkün. Araba oyunlarında genelde süper lüks modellerin yer aldığı düşünülünce Parking3D’nin farklı bir yanı olduğu kesin.

Parking3D’de oyun için iki farklı mod bulunuyor. Bunlardan biri pratik yapılmasını sağlarken, diğer modda oyuncu sanal park yeteneklerini test edebiliyor. İki mod arasındaki en belirgin fark ise Examination adı verilen test modunda belli bir süre (100 saniye) içinde park etme zorunluluğunun bulunması. Pratice adındaki pratik modunda ise arabayı istenilen yere park etmek için bir süre kısıtlaması yok. Birçok oyunda olduğu gibi, Parking3D’de de ilerledikçe oyun zorlaşıyor. İlk başta park etmek için 1-2 hamle yeterliyken, ilerleyen seviyelerde bu pek de mümkün olmuyor. Oyunu oynamak için ise ekrandaki direksiyon, gaz, fren ve vitesi kullanmak yeterli. Vitesin otomatik vites olduğunu ve sadece ileri geri seçeneğinin yer aldığını belirtelim. Gaz vermek için de gaz pedalını biraz ileriye doğru sürüklemek gerekiyor.

Günümüz mobil oyunlarında sosyal bağlantının da önemli olduğu kesin. Birçok oyun bu bağlantıya çeşitli ölçülerde yer verse de, Parking3D’de böyle bir özellik görülmüyor. Fakat bu bağlantıların ne kadar gerekli olduğunun da tartışılabileceğini belirtmek gerek. Oyunun yarışmacı bir yapısının olmaması, oyunu oynarken rekabet isteyenleri bir nebze olsa da hayal kırıklığına uğratabilir.

Parking 3D  birçok muadile sahip olsa da özellkle grafikleri ile fark yaratmayı başarıyor. Gerçek modellerin simülasyonu ile böyle bir deneyim yaşamak isteyen Android cihaz sahipleri Parking3D ile keyifli bir vakit geçirebilirler. Sahip olunan Android cihaz ile oyundan alınan performans ve zevkin arasındaki doğru orantıyı da bitrmeden evvel bir kez daha hatırlatmakta fayda var.

İlgili >> Google Play Store

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER