Eğlence

Spotify’ın podcast yapım şirketi Parcast sendika kuruyor

parcast podcast

Spotify’ın geçtiğimiz yıl satın aldığı podcast yapım şirketi Parcast, sendikalaştırma için harekete geçti. ABD’nin doğu yakasındaki yazarları temsil eden Writers Guild of America, East (WGAE) tarafından yapılan açıklamada, gerçek suç ve gizem podcast’lerine odaklanan Parcast’in neden sendika kurmaya karar verdiği konusunda bilgi verildi.

Parcast, Spotify’ın çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık gibi konularda taahhüt vermesini istiyor. Bunlara ek olarak, iş yükünün makul bir seviyede tutulması ve fazla mesai için ödeme yapılması da talepler arasında bulunuyor. İş tanımlarının netleştirilmesi, eşit ödeme, şeffaf maaş aralıkları ile fikri mülkiyet odaklı yaratıcılık gibi konular da Parcast’in istek listesinde yer alıyor.

Bu noktada Spotify’ın önünde iki yol bulunuyor. Sendikayı gönüllü olarak tanımak ilk seçenek olurken; sendika üyelerinden desteklerini göstermeleri amacıyla bir oylama talep etmek de ikinci yol olarak Spotify’ın önünde duruyor. Spotify’dan konuyla ilgili olarak The Verge sitesine gönderilen açıklamada konunun değerlendirmeye alındığı belirtildi.

Parcast böylelikle Spotify’ın bünyesinde olup sendika kurmayı tercih eden üçüncü podcast yapım şirketi oldu. Daha önce de Gimlet Media ve The Ringer da sendikayla çalışmayı seçmişti. Her iki şirket de Parcast gibi WGAE ile birlikte hareket ederken, sözleşme görüşmeleri henüz bir sonuca ulaşmış değil.

İLGİLİ HABERLER