Teknoloji

iPad için Parallels ile Windows ve Mac uygulamalarını tablette kullanın

Parallels iPad kullanıcılarının Windows ve Mac uygulamalarını tabletlerinde, doğal yollarla deneyimlemesine izin veren Parallels Access uygulamasını duyurdu.

parallels-ipad-290813Şirketten gelen açıklamaya göre kullanıcılar iPad için optimize edilmemiş uygulamalarda bile iPad’in çoklu dokunmatik hareketlerini kullanabilecek. Parallels Access sayesinde herhangi bir Windows veya Mac uygulamasını tablet üzerinde düzgün şekilde kullanmak mümkün olacak.

Parallels Access tüketicilere herhangi bir Mac veya PC’den video akışı yapma fırsatı da sunuyor. Diğer önemli özellikler arasında uygulama başlatıcısı, uygulama değiştiricisi, kopyala ve yapıştır işlevi, masaüstü klavye, masaüstü uygulamalar için tam ekran modu da yer alıyor. Ayrıca yazılım iPad kullanıcılarının uygulamalar içinde alıştıkları şekilde gezinmesine de izin veriyor.

Öte yandan Parallels Access Mac veya PC’deki uygulamaların bağlanılan ağ üzerinden iPad’e akıtılmasına da izin veriyor ve bu işlev hem 3G hem de Wi-Fi şebekeleri üzerinden çalışabiliyor. Ancak Parallels bu işlev için geniş bant Wi-Fi ağının tercih edilmesini tavsiye ediyor. Bu arada bağlantı aktifken bilgisayarlar kullanılamıyor.

Parallels Access uygulaması iPad 2, iPad 3 ve iPad mini’de, aynı zamanda OS X Mountain Lion 10.8, Lion 10.7, yakında çıkacak Mavericks 10.9 ile çalışan Mac ve Windows 7 ile Windows 8 yüklü PC’de kullanılabiliyor. App Store üzerinden satın alınabilen uygulamanın düzgün çalışabilmesi için her bir bilgisayar için yıllık 79.99 dolarlık abonelik ücretinin de ödenmesi gerekiyor.

İlgili >> Parallels

İLGİLİ HABERLER