Teknoloji

Papua Yeni Gine Facebook’u bir ay boyunca yasaklayacak

facebook

papua yeni ginePopüler sosyal ağlara veya internet sitelerine erişimin ucu açık bir süre boyunca yasaklanması görülmemiş bir durum değil. Ancak Papua Yeni Gine, sosyal medya yasaklarına yeni bir bakış açısı getiriyor. Ülkede Facebook’a erişim, bir ay boyunca geçici olarak yasaklanacak.

Kararı açıklayan İletişim Bakanı Sam Basil, Facebook’un toplum üzerindeki etkilerini görmek amacıyla böyle bir you seçtiklerini dile getirdi.

Basil sosyal ağda yalan haber ve porno içerik paylaşanların tespiti konusunda da çalışmalar yaptıklarını belirtirken, Facebook’a rakip olacak nitelikte benzer bir sosyal paylaşım sitesi kurabileceklerini de sözlerine ekledi.

Facebook yasağının ne zaman yürürlüğe gireceği konusunda şimdilik ortada somut bir bilgi bulunmuyor. Ancak yasağın uygulamasının kasım ayında ülkede gerçekleştirilecek Asya-Pasifik İşbirliği Zirvesi’ne denk getirileceği iddia ediliyor.

Papua Yeni Gine’de yaklaşık 8 milyon kişi yaşıyor. Bu nüfusun ise sadece yüzde 10’luk kısmı internete erişebiliyor. Buna rağmen, ülkede internet konusunda sıkı bir mevzuat uygulanıyor. Geçici Facebook yasağının ne gibi sonuçlara ulaşmayı sağlayacağı ise şimdiden merak ediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER