Teknoloji

Pantech parmak izi tarayıcılı akıllı telefonunu Apple’dan önce tanıttı

Güney Kore merkezli Pantech Vega LTE-A adını verdiği yeni gözde akıllı telefonunu resmi olarak duyurdu. Söz konusu akıllı telefonun en dikkat çekici özelliğiyse dünyada parmak izi tarayıcısı barındıran ilk akıllı telefonlardan biri olması. Son dönemde parmak izi tarayıcısı sıklıkla Apple’ın iPhone 5S’te sunacağı yenilikler arasında sayılıyor.

pantech-vega-lte-a-070813

Bu yeni nesil akıllı telefonun nev-i şahsına münhasır tek özelliği parmak izi tarayıcısı değil. Akıllı telefonun arka paneline bir touchpad yerleştiren Pantech, böylelikle telefonun kilidinin açılmasını mümkün kılıyor. Touchpad’in diğer yeteneklerini görmek içinse akıllı telefonun satışa sunulmasını beklemek gerekiyor.

Vega LTE-A barındırdığı donanım bakımından oldukça kuvvetli bir akıllı telefon profili çiziyor. 5.5 inç Full HD IPS LCD ekran, dört çekirdekli 2.3 GHz Snapdragon 800 işlemci, 2 GB RAM, 16/32 GB dahili hafıza, 3100 mAh batarya ve 13 megapiksel arka kameraya sahip olan telefon, donanım listesiyle etkileyici bir ilk izlenim bırakmayı başarıyor. Bataryanın tamamen boş durumdayken 94 dakika içinde tam olaraj şarj olması da Pantech’in övündüğü noktalar arasında yer alıyor.

Pantech Vega’nın adına eklenen LTE-A takısı Güney Kore’de SK Telecom tarafından sunulan ve ultra yüksek LTE hızlarına erişim imkanı veren LTE-A şebekesinden geliyor. Söz konusu teknoloji data hızlarını 150 Mbps’ye kadar çıkarıyor. Bu rakam ABD ve Birleşik Krallık’taki 4G LTE hızının iki katına tekabül ederken, SK Telecom verilerine göre, mevcut 3G hızını da 10’a katlıyor.

Vega LTE-A’nın siyah ve beyaz renk seçeneklerine sahip olacağı öğrenilirken, akıllı telefonun piyasaya çıkış tarihi ve fiyatı hakkında bir bilgi verilmedi. LTE-A özelliğinin Güney Kore dışına çıkıp çıkmayacağı ve telefonun diğer pazarlarda satışa sunulup sunulmayacağı gibi konular da şu an için belirsizliğini koruyor.

İlgili >> Pocket-lint

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER