Teknoloji

Surface’ten sorumlu Panos Panay şimdi Microsoft’un en iyi donanımlarının başında

Stephen Elop’un Microsoft’tan ayrılmasının ardından, Surface şefi Panos Panay’ın sorumluluğu önemli ölçüde arttı. Panos Panay, bundan böyle “üst sınıf” Microsoft donanımlarımdan sorumlu olacak. Panay yeni görevi çerçevesinde Surface ile birlikte Xbox, Lumia, Microsoft Band ve HoloLens’e dair çalışmaları yürütecek. ZDNet’in haberine göre, Panos Panay işin tasarım ve mühendislik kısmıyla ilgilenecek. Cihazların finansmanına veya tedarik zincirine ilişkin kararlar ise görev tanımının dışında kalıyor.

Panos Panay’ın yeni görevini tam olarak hangi unvan altında yürüteceği henüz bilinmiyor. Şu an için, Microsoft’un hem Windows hem de Cihazlar birimlerini Terry Myerson yönetiyor. Söz konusu Microsoft’un geleceğini şekillendirecek, Windows 10’u gözler önüne serecek amiral gemisi cihazlar olduğunda Panay ismi kulağa doğru seçim gibi geliyor.

Panay’ın görevindeki değişim, Microsoft CEO’su Satya Nadella’nın geçtiğimiz ay yönetim kademesindeki kapsamlı yenileme hareketinden sonra gerçekleşti. Yenilemenin ardından Stephen Elop, Jo Harlow ve Mark Penn gibi önemli isimlerle Microsoft’un yolları ayrılmıştı.

ZDNet’in haberine göre, konsolidasyon çalışmalarına yazılım kanadında devam eden Microsoft; Outlook, Exchange, OneDrive ve SharePoint’i birbirlerine daha yakın hâle getirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

İLGİLİ HABERLER