Teknoloji

Pandora: Güçten taviz vermeyen avuç içi bilgisayar

Pandora benzersiz bir cihaz. Tasarımı sırasında binlerce kullanıcının görüşüne başvuruldu. Herkesin ortak bir hayali vardı: “Dünyanın gelmiş geçmiş en güçlü avuç içi bilgisayarını yapmak…”

Ürünün tasarımı ve geliştirme aşaması 2 yıldan fazla sürdü. Sonunda beklenilen an geldi ve Pandora tüm dünya ile birlikte Türkiye’de de ön siparişle satılmaya başlandı. Pandora’yı Türkiye için önemli kılan noktalardan biri de proje ortaklarından birinin bir Türk firması olmasıydı.

Ön sipariş için hedeflenen rakam 3000 adetti.  Bu rakamın 2000 adeti ilk 6 saat içinde satıldı. Ön sipariş kabul eden bütün web siteleri kilitlendi. Ön sipariş haberleri digg.com, slashdot.com gibi popüler teknoloji bloglarında ana sayfaya yerleşti. Hedeflenen 3000 adete çok kısa bir süre içinde ulaşılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Hatta Pandora ekibi ön sipariş adedini 4000’e çıkartmanın yollarını arıyor.

Pandora gelmiş geçmiş en güçlü taşınabilir avuç içi bilgisayar. Üstelik Pandora; analog ve dijital oyun kontrollerini ve QWERTY klavyeyi bir arada bulunduran benzersiz bir tasarıma sahip.  Pandora tamamen profesyonel bir kadroyla ve amatör bir ruhla geliştirildi.

900Mhz? e kadar çıkabilen işlemci gücü, PowerVR 3D Grafik Donanımı, Geniş 800×480 Dokunmatik LCD ekran, Wi-fi, Bluetooth, USB, Çift SDHC Kart yuvası, Çift analog ve dijital oyun kontrol ve butonları, Nintendo DS tarzı, kapaklı tasarım, 43 Tuşlu mini QWERTY klavye.

Pandora’nın geliştirme kitleri aylar öncesinden belirlenen geliştiricilere dağıtıldı. Bundaki amaç Pandora’nın piyasaya çıktığı anda geniş bir yazılım arşivine sahip olmasını sağlamaktı.

Çok kısa bir süre önce Ubuntu işletim sistemini ve Fire Fox’u çalıştıran Pandora videoları yayınlandı. Ayrıca Snes, Amiga, Megadrive, FBA gibi emülatörlerin tam hızla çalışan emülatörlerin Pandora uyarlamalarını gösteren videoları web sitelerinde bulabilirsiniz.

Pandora ile ilgili daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız aşağıdaki linkleri kontrol edebilirsiniz.

http://www.pandoratr.com Türkçe
http://forum.gp2xtr.com/index.php?board=16.0 Türkçe forum
http://www.openpandora.org İngilizce
http://www.gp32x.com İngilizce
http://www.openpandora.de Almanca

Pandora?nın Teknik Özellikleri:

  • ARM Cortex-A8 600Mhz+ CPU ve Linux işletim sistemi
  • 430-MHz TMS320C64x+ DSP Core
  • PowerVR SGX OpenGL 2.0 ES uyumlu 3D donanım
  • 800×480 4.3inch 16.7 milyon renk dokunmatik LCD ekran
  • Wifi 802.11b/g, Bluetooth ve  High Speed USB 2.0 Host
  • İki SDHC Kart slotu & SVideo TV çıkışı
  • İki Analog kontrol ve dijital oyun kontrolleri
  • 43 buton QWERTY ve numerik klavye
  • 10 Saat pil ömrü

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER