Teknoloji

Panasonic’ten Micro Four Thirds Lumix makineler için 3D lens – Galeri (güncellendi)

lumixsam9201001Panasonic’in bugün duyurusunu yaptığı Lumix GH2 ile birlikte tanıtılanlar arasında yeni Lumix G lensler de yer alıyor. Bu lensler içinde en dikkat çekici olanı ise hiç şüphesiz bu tüm G serisi makinelerle uyumlu olan 3D lens. H-FT012 olarak adlandırılan bu ince ve kompakt lensin içinde iki optik sistem bulunuyor.

12.5mm/F12 lensin çapı içinde iki tane optik eleman bulunuyor. Panasonic bu yeni lens sisteminin kullanıcıya sağ ve sol görüntüler arasında gecikme olmadan görüntü yakalamasına olanak sağladığını belirtiyor. Bu sayede kullanıcı hareket eden objelerin bile üç boyutlu fotoğrafını çekebiliyor. Çekilen görüntüler Panasonic 3D Viera TV’lerde görüntülenebiliyor.

Çekilen fotoğraflar Panasonic 3D Blu-ray oynatıcılarla da görüntülenebiliyor. Şimdiye kadar gördüğümüz büyük ve kaba 3D lenslerin aksine bu lensin küçük ve kompakt olması oldukça etkileyici. Kasım ayında piyasaya çıkacak olan bu lens 249.99$’a satılacak. Bu lensle birlikte piyasaya çıkacak olan diğer lensler 14mm/F2.5 ve Vario 100-300mm lensler de sırasıyla 399.95$ ve 599.99$’a satılacak.

Galeri: Panasonic Lumix G lensler
[nggallery id=414]

Güncelleme:

BASIN BÜLTENİ

Panasonic, her amaca uygun üç adet değiştirilebilir lensi fotoğraf meraklılarıyla paylaşıyor!

Panasonic, Micro Four Thirds Sistem standartlarına yönelik olarak hazırladığı üç yeni değiştirilebilir lensi photokina 2010 Fuarı’nda gün yüzüne çıkardı. LUMIX G Micro Sistem için tasarlanan yeni lenslerin tümü sundukları yüksek optik performans ve kompakt tasarımlarıyla farklı ihtiyaçlara yönelik teknik avantajlar sunuyor.

Sabit Odak Uzunluklu Lens LUMIX G 14mm / F2.5 ASPH (H-H014)
14 mm geniş açı, F2.5 parlaklığı ve keskin, yüksek kontraslı görüntü üretme özelliklerine sahip olan yeni LUMIX G 14 mm / F2.5 ASPH dünyanın en hafif* değiştirilebilir sabit odaklı lensi olma özelliğini taşıyor. LUMIX G 14 mm / F2.5 ASPH geniş açının sağladığı görüş esnekliği ve sunduğu alan derinliğiyle manzara, şipşak poz ve iç mekan gibi farklı çekim şartlarına yönelik müthiş bir performans sunuyor.

Üçü asferik olmak üzere toplam altı farklı lensi bünyesinde bulunduran sistem, yalnızca 20.5mm’lik uzunluğu ile üstün optik performansı kompakt bir gövde ile buluşturuyor. Görüntü bozulmasını en düşük seviyeye indiren lens, objelerin mimari yapıları da içeren düz çizgi bileşenleri kullanılarak çekilmesine olanak tanıyor. Adımlı motor ile iç odak yürütücü sistemin çarpıcı birlikteliği sessiz, yüksek hızda kontrastlı AF (Otomatik Odaklama) kullanımını kolaylaştırıyor.
* Dijital değiştirilebilir lensler için 21 Eylül 2010 tarihi baz alındığında.

Telefoto Zum Lensi LUMIX G VARIO 100-300mm / F4.0-5.6 / MEGA O.I.S. (H-FS100300)
Yeni Telefoto Zum Lens LUMIX G VARIO 100-300mm / F4.0-5.6 / MEGA O.I.S., sergilediği kompakt ve hafif görünümle 300mm (35mm makine eşdeğeri: 600mm) ultra telefoto zum çekimlerini elle yapma fırsatı sunuyor.

LUMIX G VARIO 100-300mm / F4.0-5.6 / MEGA O.I.S. fotoğraf meraklılarının spor karşılaşmaları, vahşi hayvanlar ve uçaklar gibi yanlarına yaklaşmalarının mümkün olmadığı öğeler için devasa bir ultra-telefoto zum lens ve yüksek sıkıştırma efektli ağır tripod gerekliliğini ortadan kaldırıyor. Panasonic MEGA O.I.S (Optik Görüntü Sabitleyici), kullanıcıların el titremesi sonucu oluşan görüntü bulanıklığından tamamen bağımsız fotoğraflar çekmelerini sağlıyor.

Üçüncü gözünüz LUMIX G 12.5mm / F12 (H-FT012) 3D lens
Dünyanın ilk değiştirilebilir 3D lensi olma özelliğini taşıyan LUMIX G 12.5mm / F12 (H-FT012) ile dinamik 3D dünyası için kendi içeriğini (35 mm makine eşdeğeri: 65mm) oluşturmak kullanıcılar için artık çok kolay. Yeni 3D lens lens yuvasının çapı içerisine dahil edilmiş iki optik sistemin hem sol hem de sağ merceklerden stereo görüntüler yaratmasıyla çalışıyor. Optik teknolojilerle kullanım kolaylığı sağlayan tasarımı birleştirmeyi ilke edinen Panasonic’in sağladığı ayrıntılı tasarım süreci, 3D lensin benzersiz performansına rağmen oldukça kompakt boyutlara sahip olmasını sağlıyor.

Yeni kompakt 3D uyumlu değiştirilebilir lens, daha kolay bir tutuş ve anında 3D çekim için özel bir yapılanmanın gerekliliğini ortadan kaldırıyor. Değiştirilebilir lens ile 3D görüntüler hareket halindeki öğeler için bile hiç bozulmadan ve sol-sağ görüntüler arasında herhangi bir zaman gecikmesine neden olmadan üretiliyor. Yakın plan çekimler 3D VIERA televizyonlarda görüntülendiğinde göz estetiğine fazlasıyla hitap ediyor. Panasonic, fotoğraf meraklılarına sunduğu benzersiz 3D ayrıcalığı ile yenilikçilik alanında yeni çığırlar açıyor.

“3D Çağı’nın İlk Yılı” olarak tanımlanan dönemde Panasonic 3D VIERA TV?ler, 3D Blu-ray Disc oynatıcılar ve dünyanın ilk 3D tüketici video kamerası ile 3D endüstrisine öncülük etmeyi sürdürüyor. Tüketiciler, her türden film ve spor karşılaşmalarını içeren 3D içeriği günden güne yaygınlaşmayı sürdürürken kendi içeriklerini oluşturmanın da keyfini yaşıyorlar. Bu amaç doğrultusunda yeni 3D lensle kaydedilen değerli tüm anlar ve görüntüler 3D VIERA TV’ler vasıtasıyla herkesle paylaşılabiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER