Teknoloji

Panasonic’ten hem 2D hem de 3D çekim yapabilen video kamera: HDC-Z10000

Panasonic, profesyonel video kameramanlarının ilgisinin çekecek yeni bir video kamera tanıttı. Küçük tasarıma sahip olan HDC-Z10000 adlı bu kamera profesyonel görüntü kalitesiyle hem 2D hem de 3D çekim yapabiliyor. Çift lensli bu kamerada yer alan LCD ekran 3D çekimleri herhangi bir gözlüğe ihtiyaç duymadan gösterme yeteneğine sahip.

3.5 inç’lik bu 3D LCD ekran 1152000 noktalı çözünürlüğe sahip. Paralaks bariyer teknolojili bu ekran böylelikle gözlüksüz 3D kullanımı sağlıyor. Kameranın içinde yer alan 3MOS sistemi süper renk ve detay üretimini sağlıyor. Her bir sensör 6.57 megapiksellik efektif piksel sayısına sahip ve kameranın içinde sağa ve sola bağımsız şekilde monte edilmiş. Bu sayede kameranın 3D yetenekleri mümkün kılınıyor. Full HD kalitesinde çekim yapan kamerada 0.45 inç LVF vizör mevcut.

f1.5’lik lenslere sahip olan bu kamera böylelikle düşük ışık koşullarında bile ideal çekim yapabiliyor. Nano Yüzey Kaplama teknolojisi ise Panasonic tarafından ilk kez HDC-Z10000’de kullanılıyor. Bu kapmlama sayesinde yansıma azaltılıyor ve daha iyi görüntü kalitesi sağlanıyor. 3D çekim modunda 10x optik yakınlaştırma yeteneğine sahip olan kamera 2D çekim modunda ise 12x optik yakınlaştırma yapabiliyor. İki boyutlu çekim modunda kullanılan HYBRID OIS özelliği sayesinde el titremelerinin yarattığı olumsuzluklar giderilirken, üç boyutlu çekim modunda POWER OIS özelliği bu işlevi görüyor.

Sahip olduğu entegre mikrofonlar sayesinde Dolby Digital 5.1 ses kalitesinde kayıt yapabilen Panasonic HDC-Z10000’de harici mikrofonlar için de bir çift XLR girişi yer alıyor. Çift SD kart yuvası sayesinde uzun süre çekim yapmaya olanak sağlayan bu kameranın fiyatı ve ne zaman çıkacağıysa henüz netlik kazanmadı.

İlgili – ZDNet

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER