Teknoloji

Panasonic’ten farklı kapasitelere sahip mobil şarj cihazları

Panasonic, mobil cihazların daha uzun süre batarya ile faaliyet göstermesine olanak sağlayacak mobil şarj cihazlarını tanıttı. Akıllı telefon veya tablet gibi cihazları USB kabloları yardımıyla şarj etmeye olanak sağlayan sekiz farklı cihaz arasında en üst model olan QE-QL301’de 10260 mAh’lik kapasiteye sahip bir batarya bulunuyor. Bu, ortalama bir akıllı telefonun bataryasından dört kat daha fazla kapasitenin tutulduğu anlamına geliyor.

Üzerinde iki farklı port barındıran bu cihazlar aynı anda iki farklı cihazı şarj etme yeteneğine sahip. Bu arada Panasonic’in USB veya AC adaptörü yardımıyla şarj seçeneğinin yanı sıra Qi kablosuz şarj standardını da destekleyen üç yeni modeli daha çıkarmaya hazırlandığı söyleniyor. Bu yeni şarj aletleriyle ilgili olarak bunun dışında fazla bir detay yok, ancak bu cihazların 2700, 5400 veya 8100 mAh’lik kapasiteleri bulunduğu bilgisi verilmiş.

Bu arada Panasonic kaleme benzeyen ve 1900 mAh’lik kapasiteye sahip bir ürün de çıkarıyor. Ancak bu ürün telefonun bataryasını şarj etmiyor, sadece telefonun, üzerinde barındırdığı bataryadan yararlanmasına ve böylelikle çalışma süresinin uzamasına yardımcı oluyor.

10260 mAh’lik en üst modelin 1430, 2700 ve 5400 mAh’lik kapasiteye sahip üç farklı versiyonu daha bulunuyor. Bunlar da USB ve AC üzerinden şarj imkânı sunuyor.

Panasonic bu şarj aletlerini 28 Martta Japonya’da piyasaya sürüyor. Fiyatlarıysa henüz kesinlik kazanmış değil.

İlgili – Panasonic

İLGİLİ HABERLER