Teknoloji

Panasonic’ten dış ortam koşullarına dayanıklı iki Android tablet: Toughpad A1 ve B1

panasonic-toughpad-a1-b1-1

Panasonic, özellikle sahada kullanım için uygun bir tablet arayan çalışanlar için iki yeni Android tableti tanıttı. İlk tablet, 10.1 inç’lik Toughpad A1. Android 3.2 Honeycomb ile çalışan bu tablette Marvell üretimi 1.2 GHz’lik çift çekirdekli işlemci, 1 GB RAM, 16 GB dahili bellek ve 32 GB’ye kadar destekli microSD kart yuvası bulunuyor.

Toughpad A1’in 1.2 metreden bırakılma testinden aldığı MIL-STD-810G derecesi,  -10 ile 50 santigrat derece arasında çalışma sıcaklığı, toz ve su sızmalarına karşı dayanaklılık gibi önemli özellikleri bulunuyor. 960 gr. ağırlığa sahip tablet bir kontrol kalemi, ön ve arka kameralarla birlikte geliyor. LTE ve WiMAX bağlantı desteği de opsiyonlar arasında bulunuyor. microUSB ve microHDMI portlarının da yer aldığını belirtelim. A1’de diğer hiçbir son kullanıcı tabletinde bulunmadığı iddia edilen yazılım şifreleme, özel kurulum ve cihaz yönetim fonksiyonları da yer alıyormuş. Çift faktörlü doğrulama ve iş odaklı koruma kalkanları da bu tabletin profesyoneller tarafından hem donanımsal hem de yazılımsal açıdan daha rahat kullanılmasını sağlıyor. Panasonic A1 tablet Business AppPortal olarak adlandırılan bulut tabanlı bir sistemle de uyumlu çalışacak. Sanallaştırma ve güvenlik çözümlerinin yanı sıra çeşitli market uygulamaları da erişilebilir olacak.

Panasonic’in diğer tableti B1 de A1 ile hemen hemen aynı özelliklere sahip. Sadece 10 inç yerine 7 inç’lik bir ekran mevcut.

Galeri: Panasonic Toughbook A1 ve B1
[nggallery id=733]

İlgili – Panasonic

İLGİLİ HABERLER