Teknoloji

Panasonic’ten 4K video yetenekli kompakt kamera: Lumix G7

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

panasonic-lumix-g7-190515-1

Panasonic 4K video kayıt özelliğine yabancı değil, Lumix GH4 ile bu ilgi kanıtlanmıştı. Şimdi Lumix G7 yeni kompakt sistem kamerayla birlikte bu ilgi daha alttaki ürün serilerine de taşınmış oluyor.

2014 başlarında çıkan Lumix G6 modelinin bir güncellemesi olan Lumix G7’nin büyük kabzası sayesinde 410 gr.’lık gövde rahat şekilde kavranabiliyor. Kameranın DSLR benzeri gövdesi üzerinde OLED vizör ve 3 inç’lik çok açılı LCD ekran bulunuyor. Böylelikle Lumix G7 rahatlıkla taşınabilen ve esnek bir sistem olarak iş görüyor. Her ne kadar teknik özellikler bakımından çok zayıf olmasa da, Lumix G7 için “GH4 lite” yorumunu yapmak yanlış olmayacaktır.

Lumix G7’nin gövdesinde 16 megapiksel sensör yer alıyor. Bu sensöre Venus Engine görüntü işlemcisi ve Panasonic’in en hızlı otomatik odaklama sistemi olarak nitelendirdiği bir sistem yer alıyor.

Tam çözünürlüklü 16 megapiksel fotoğraflara ek olarak video çekimlerinden de 8 megapiksel çözünürlüklü fotoğrafları elde etmek mümkün oluyor. Böylelikle bir yandan video çekerken bir yandan da karşılaştığınız ilginç anları fotoğraflarla ölümsüzleştirmeniz mümkün oluyor. Panasonic bu özelliğe 4K Photo şeklinde ilginç bir isim vermiş.

Video tarafında Lumix G7, yazının başında da belirttiğimiz gibi 4K video kaydı gerçekleştiriyor. MP4 format%

İLGİLİ HABERLER