Manşetler

Panasonic’in yeni Micro Four Thirds makinesi LUMIX GF2 resmiyet kazandı – Galeri & Video

Panasonic beklenen en son Micro Four Thirds dijital fotoğraf makinesi LUMIX DMC-GF2’yi duyurdu. Selefi LUMIX GF1’den yüzde 19 daha az yer kaplayan bu makinede 12.1 megapiksellik Live MOS sensör yer alıyor. Panasonic’in bu şekilde adlandırdığı bu sensör CMOS kadar düşük güç tüketimiyle CCD kalitesinde görüntü elde etme imkânı sunuyor. Bunun yanında stereo sesli Full HD 1920 x 1080 60i ya da 1280 x 720 60p video kaydı yapabiliyor.

Cihazın arkasında 3 inç’lik bir dokunmatik ekran yer alıyor. Bu ekran üzerinden, yeni Touch Q kullanıcı menüsünü kullanarak kontrol ve dolaşımı gerçekleştirebilirsiniz. Öte yandan kullanıcılar ekrana dokunarak otomatik odaklama gerçekleştirip daha sonra kameranın AF izleme özelliğini kullanabilirler. Yeni bir kontrast AF sistemi, Panasonic’in MFT kameralara özel 3D lensleriyle uyumluluk ve yeni bir toz giderici sistem Panasonic LUMIX GF2’nin özellikleri arasında.

LUMIX GF2’nin Ocak 2011’de yurtdışında piyasaya çıkması bekleniyor. Fiyatı daha sonra açıklanacak bu ürünün siyah, gümüş, beyaz ve kırmızı modelleri satışa sunulacak. Ayrıca bu makine DMC-GF2C 14mm F2.5 Lens kiti veya DMC-GF2K – 14-42mm Zoom Lens kitiyle satın alınabilecek.

İlgilenenler için LUMIX GF2’nin tanıtım videosu aşağıda yer alıyor.

Galeri: Panasonic LUMIX GF2
[nggallery id=435]

Video: Panasonic LUMIX GF2

İlgili – Slashgear (Basın Bülteni)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER