Eğlence

Panasonic’in kemik iletimli kulaklığıyla hem müzik dinleyin hem de herkesi duyun

Panasonic’in CES’e getirdiği ürünler arasında kemik iletimli bir kulaklık da yer alıyor. Bluetooth bağlantısıyla ses kaynağı cihazla iletişim kuran bu kulaklıklar kullanıcının kulağına oturmuyor, bunun yerine iki topuz kulağın dışında duruyor ve sesi doğrudan kafatasına veriyor. Bu cihaz ve diğer kemik iletimli kulaklıkların amacı kullanıcıların hem müziği hem de ortam sesini aynı anda duymasını sağlamak, bir yandan da güç tüketimini düşük kılmak.

Panasonic’in bu kulaklık modelini test eden The Verge editörleri CES’in bu tarz ses ürünlerini kontrol etmek için uygun ortam olmadığını söylüyor. Haklılar, ne de olsa fuar alanı bir hayli kalabalık, her kafadan ve her standdan ses çıkıyor. Yine de, editörler sessiz bir sabahta bu ürünleri deneme fırsatı bulmuş. Kulağı tamamen kapatmayan bu kulaklıklar hem müziği hem de ortam sesini aynı anda duymayı mümkün kılıyor, artık iş kullanıcının hangisine konsantre olacağına karar vermesine kalıyor. Kulaklıktan çıkan ses iyi şekilde dengelenmiş ve yumuşak bir nitelik taşıyormuş, ancak kulaklık sesinin yeteri kadar düşük olması detayları yakalamak isteyenlerin gerçekten sese odaklanmasını gerekli kılıyormuş. Tabii ki, editörlerin inceledikleri ürün henüz prototip, yani son üründe gözlenmiş olan sorunların giderilmsi ve çok daha iyi bir ses deneyimi sunulması muhtemel.

Kulaklığın tasarımı da bir hayli değişik görünüyor. Yapı içerisine eklenen bant kulaklığın kafaya göre ayarlanmasını ve daha düzgün şekilde oturmasını sağlıyor. Eğer kulaklığın hareket hâlindeyken çıkmasını istemiyorsanız bu bandı düzgün şekilde ayarlamalısınız. Bir adet AAA pille çalışan bu kulaklık gelecekte başka tür pille çalışır şekilde de karşımıza çıkabilirmiş. The Verge editörleri fiyat hakkında da soru sormuşlar, her ne kadar net bir cevap alamasalar da, Beats kulaklıklar seviyesinde bir fiyat belirlenebilirmiş. Bu da yaklaşık 300 dolarlık bir yurt dışı satış fiyatına denk geliyor.

İlgili >> The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER