Teknoloji

Panasonic’in giyilebilir kamerası 4K video kaydına izin veriyor

4K video çekimi giderek daha kolay erişilebilir hâle geliyor ve Panasonic de kullanıcılara yeni bir seçenek daha sunuyor. Mayıs ayında çıkış yapacak HX-A500 adlı giyilebilir kamera sayesinde saniyede 25 kare hızında 4K video kaydı yapılabiliyor. Panasonic bu kameranın böyle bir kaliteye erişebilen ilk giyilebilir model olduğunu iddia ediyor.

panasonic-4k-giyilebilir-kamera-240314

Aslında GoPro da 4K çekim imkanı sunuyor, ancak bunu saniyede 15 kare gibi daha düşük bir hızla gerçekleştiriyor. Bu da düzgün bir görüntü oluşturmak için yeterli bir hız sayılmıyor.

HX-A500 GoPro kadar kompakt değil, kamera ve gövdesi birbirinden ayrı, bir kablo yardımıyla birbirine bağlanıyor. Gövde bölümünde kamera kontrolleri ve videoyu önizlemeye yarayan 1.5 inç ekran bulunuyor. Videoların yayını Wi-Fi veya NFC aracılığıyla, Panasonic Image App uygulaması yardımıyla iOS ve Android cihazlarına aktarılabiliyor; buradan kayıt, düzenleme ve UStream’e yayın gibi işler gerçekleştirilebiliyor.

Panasonic kameranın bütününün toza ve suya karşı dayanıklı olduğunun altını çiziyor. Böylelikle 30 dakika boyunca yaklaşık 3 metre derinlikteki suda çekim yapılabilir.

Bu giyilebilir kamera mayıs ayında, yaklaşık 380 avro gibi bir fiyat etiketiyle satışta olacak.

İlgili >> YouTube (Panasonic)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER