Teknoloji

Panasonic’in çift lensli kamerası IFA 2011’de görücüye çıktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Panasonic IFA 2011’de Lumix 3D olarak adlandırılan ve 3D HD video görüntü kayıt yeteneğine sahip yeni bir 3D kamera tanıttı. Bu kamera aynı zamanda iki boyutlu HD video kaydı da yapabiliyor. Kompakt tasarıma sahip olan bu kamera iki yeni lens kullanarak kompakt boyutları sağlama başarısı gösteriyor.

Lumix 3D’de yer alan her iki lens de 4x optik zum yeteneğine sahip ince ve katlanmış optiklerden oluşuyor. Bu optiklerin tasarımı belirli bir uzaklıktan berrak ve keskin video veya fotoğrafların çekilmesine izin veriyor. Kamerada yer alan entegre optik görüntü dengeleyicisi hem 2D hem de 3D çekim modlarında çalışabiliyor. Bu sistem sayesinde video veya fotoğraf çekerken el titremeleri nedeniyle görüntüde meydana gelebilecek bulanıklıkların önüne geçiliyor.

Öte yandan çift lensli sistem kameranın aynı anda 2D video ve fotoğraf çekimine de izin veriyor. Üç boyutlu içeriğin çekiminde her iki lens de kullanılıyor. Video kayıtları AVCHD formatında yapılıyor. Kamera ile çekilen fotoğraf veya videolar Panasonic’in Viera 3D TV’lerinde görüntülenebiliyor. Önümüzdeki kış aylarında piyasaya çıkması beklenen bu kameranın fiyatı çıkışa yakın zamanda belirlenecek.

İlgili – Panasonic
İlgili – Panasonic.jp

İLGİLİ HABERLER