Manşetler

Panasonic Toughpad FZ-M1 zorlu şartlarda çalışanlara yardımcı olmak için geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Panasonic dayanıklı tabletlerden oluşan Toughpad serisinin en yeni ürünü FZ-M1’i geçtiğimiz ocak ayında Las Vegas’ta düzenlenen CES 2014 fuarında tanıtmıştı. Kurumsal bir ürün olan Toughpad FZ-M1, bugün düzenlenen bir basın etkinliğiyle Türkiye pazarında görücüye çıktı.

IMG_1769

Düzenlenen etkinlikte konuşan Panasonic’in Kurumsal Mobil Çözümler Ülke Müdürü Ali Oktay Ortakaya, 2013’ün zor bir yıl olduğunu, ancak yeni girdikleri bu pazarda yüzde 39 oranında büyümeyi başardıklarını dile getirdi. Ortakaya 2014’teki büyüme hedeflerini ise yüzde 100 olarak açıkladı. Demiryolu, enerji ve perakende gibi stratejik sektörlerin Türkiye’de sürekli olarak büyüdüğüne dikkat çeken Ortakaya, bu sektörlerde çalışan profesyonellerin de dijital çağın tüm nimetlerinden yararlanması gerektiğinin altını çizdi. Fiziki şartların çalışmayı engellememesi gerektiğini söyleyen Ortakaya, Toughpad FZ-M1’in tek elle kullanıma yatkınlığı, düşmelere, suya, toza ve sıcaklığa karşı direnci, bir tablette pek sık görülmeyen bağlantı seçenekleri ve genişleme girişleriyle tüm sektörlerin ihtiyacını karşılayacak bir ürün olduğunun altını çizdi.

IMG_1766

Panasonic Avrupa Kıdemli Ürün Pazarlama Müdürü Jonathan Tucker ise Toughpad FZ-M1’in sınıfının en üst teknolojilerini barındırdığını ve üst düzey bir üretim sürecinin sonucu olduğunu belirtti. Toughpad FZ-M1’in çok geniş bir kullanım alanı olduğuna dikkat çeken Tucker, Türkiye’de de zorlu fiziksel şartlarda çalışanlara destek olmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.

IMG_1770

Sahada kullanıma yönelik, dayanıklı bir cihaz olan Toughpad FZ-M1’de 2.3 GHz Intel Core i5 vPro işlemci bulunuyor. Yüksek işlemci hızı sayesinde çok sayıda uygulamayı aynı anda çalıştırabilen Toughpad FZ-M1 ile şirketlerin ekosistemlerinde bulunan Windows uygulamalarını mobilize etmesi de mümkün oluyor. Dayanıklı olmasına rağmen sadece 544 gram ağırlığında bulunan cihaz, kompakt yapısıyla da dikkat çekiyor.

IMG_1764

Toughpad FZ-M1 ile birlikte gelen pil 8 saatlik bir ömre sahip. Ancak kullanıcılar diledikleri takdirde bu pilin yerine daha uzun ömürlü ve kalın bir pil takabiliyor. Böylelikle cihazın daha uzun bir süre kullanımının önü açılmış oluyor. Panasonic Toughpad FZ-M1’in en etkileyici yönlerinden birisi de esnek biçimde kişiselleştirilebilmesi. Kurumlar ihtiyaçlarına bağlı olarak Toughpad FZ-M1’e akıllı kart okuyucusu, NFC, RFID, barkod okuyucusu, ve LAN girişi ekleyebiliyor.

panasonic-toughpad-fz-m1-070114

Panasonic Toughpad FZ-M1’de 1200 x 800 piksel çözünürlüğünde 7 inç bir kapasitif ekran bulunuyor. Özel yağmur modu sayesinde tablet, yağmur altında da sorunsuz biçimde kullanılabiliyor. Dokunmatik ekrana özel bir kalem de Toughpad FZ-M1 ile birlikte sunuluyor. Panasonic Toughpad FZ-M1’in baz konfigürasyona sahip modeli önümüzdeki nisan ayında 2099 avro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Şirket tabletin Intel Celeron işlemcili bir versiyonunu da 2014’ün ortalarında piyasaya sürecek. Mevcut modeldeki Windows 8 Pro işletim sistemi, Intel Celeron işlemcili versiyonda yerini Windows 8.1’e bırakacak.

İLGİLİ HABERLER