Teknoloji

Panasonic Toughpad 4K tablet 20 inç ultra yüksek çözünürlüklü ekranıyla profesyonelleri cezbedecek

Panasonic profesyonellerin sahada rahatlıkla kullanabileceği tabletleri barındıran Toughpad serisini zenginleştirmeye devam ediyor. IFA 2013’te sergilenen Toughpad 4K UT-MB5 modeli 3840 x 2560 gibi yüksek bir çözünürlüğe sahip ekranıyla dikkat çekiyor.

panasonic-toughpad-4k-05091320 inç ekranda bu çözünürlüğü sunan Toughpad 4K UT-MB5 tabletlerde gördüğümüz incelme eğiliminin aksine kalın, ancak bir o kadar da kullanışlı kasayla geliyor.

Panasonic Toughpad 4K UT-MB5’in büyük ve yüksek çözünürlüklü ekranı büyük boyutlu resimlerin gösterilmesini veya mimarların planları tablet üstünde görüntülemesini elverişli kılıyor. Çözünürlük sayesinde görüntülerde yakınlaştırma ve uzaklaştırma işlemleri detay kaybı olmaksızın gerçekleşiyor.

Tabletle birlikte Panasonic Electronic Touch Pen adı verilen özel bir kalem geliyor. Bunun sayesinde Toughpad 4K UT-MB5’i bir kağıt gibi kullanmak, üstünde notlar alıp çizim yapmak mümkün oluyor. Kızılötesi işaretler yardımıyla ekran üstündeki her bir pikseli okuyabilen bu kalem Bluetooth üzerinden tabletle haberleşiyor, sonuç olarak yüksek bir tepki hızı sunuyor. Hafızalı olan bu kalem 2048 farklı basınç seviyesini algılayabiliyor.

Büyüklük 20 inç olunca ağırlık da fazla oluyor. 2 kg. üzeri ağırlığa sahip olan Toughpad 4K 12.5 mm.’lik bir kalınlık değerine sahip. Intel Core i5 Pro işlemciyle çalışan ve 8 GB RAM barındıran bu tablette ayrıca Nvidia GeForce grafik işlemci birimi de bulunuyor. Windows 8.1 ile çalışan tablette depolama işini 256 GB kapasiteli SSD görüyor.

Önde 720p kamera bulunuyor. Ayrıca USB 3.0 portu, SD kart yuvası, Wi-Fi, Bluetooth gibi klasik unsurları barındıran tablette bir Ethernet portu bile eksik edilmemiş.

Panasonic Toughpad 4K tabletin yurt dışı fiyatı 4509 avro + KDV olarak belirlenmiş. Tabletin kasım ayından itibaren piyasaya çıkması bekleniyor. Panasonic’in bu tableti Türkiye’ye getireceğini tahmin ediyoruz.

Bu arada Toughpad 4K Performance adlı başka bir versiyondan da IFA 2013 sırasında bahsedildi. Bu modelin de 2014’ün ilk yarısında çıkması bekleniyor. Fiyatıysa şu an için netlik kazanmadı.

İlgili >> Panasonic (Realwire)

İLGİLİ HABERLER