Teknoloji

Panasonic Toughbook H2’yi daha sağlam kasa, hızlı işlemci ve geniş depolama kapasitesiyle güncelledi

Panasonic zorlu ortam koşullarına dayanan ve bu nedenle profesyonel kullanıcılar tarafından saha işleri için tercih edilen tablet ve dizüstü bilgisayarlarıyla fark yaratıyor. Toughbook H2 de Japon şirketin ürün portföyü içinde ilk etapta dikkat çeken ürünler arasında yer alıyor. Bu model elden geçirildi, hem tasarımında hem de içinde barındırdığı donanımlarda ufak tefek güncellemeler yapıldı.

panasonic-toughbook-h2-170513

Panasonic Windows 7 ile çalışan bu tablete 2.8 GHz Intel Core i5-3427U işlemci yerleştirdi. 320 GB kapasiteli ve şoklara karşı dayanıklı 7200 RPM diskiyse 500 GB kapasiteli bir versiyonla değiştirdi. Cihazın polikarbonla çevrelenmiş magnezyum alaşımlı kasası da güçlendirildi, MIL-STD-810G1 sertifikası sayesinde cihaz yaklaşık 2 metre yükseklikten düşmelere karşı dayanıklı hâle gelirken, IP651 sertifikasıyla da hava şartlarına karşı dayanıklı olduğu belgelendi.

Yaklaşık 1.6 kg. ağırlığındaki kasanın içinde yedi saate kadar çalışma ömrü sunan batarya yer alıyor. Öte yandan kablosuz bağlantı tarafında da 802.11a/b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 4.1 + EDR desteklerinin yer aldığını görüyoruz. Öte yandan barkod tarayıcı, akıllı kart okuyucu, LTE ve GPS seçenekleri gibi imkanlar da Panasonic Toughbook H2 tarafından sağlanabiliyor. Bu arada Toughbook H2’nin MIL-STD-461F sertifikasıyla elektromanyetik korumaya da sahip olan bir versiyonu bulunuyor.

Toughbook H2’nin kurumlara özel bu nitelikleri tabii ki yine kurumların karşılayabileceği fiyatlarla geliyor. Temel modelin fiyatı, üç yıl uluslararası garantiyle birlikte yurtdışında 3350 dolara ulaşıyor.

İlgili >> Engadget

İLGİLİ HABERLER