Teknoloji

Panasonic Tesla hisselerini 3.6 milyar dolar karşılığında sattı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Panasonic, elindeki Tesla hisselerini başka bir satın almaya kaynak yaratmak için 3.6 milyar dolar karşılığında elden çıkardı. Şirketin CEO’su Yuki Kusumi, Tesla’nın yeni 4680 lityum-iyon pil hücresi üretimine büyük bir yatırım yapmayı planladıklarını dile getirdi. Ancak bu yatırım, prototip üretim hattının iyi çalışması durumunda gerçekleştirilecek.

Panasonic’ten yapılan açıklamada, Tesla hisselerinin satışının “kurumsal yönetim” prensipleri çerçevesinde alındığı ve Tesla’yla ilişkilerde herhangi bir sorunun olmadığı vurgulandı.

The Financial Times’a gönderilen açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Amacımız kurumsal yönetim talimatlarını takip ederek sahip olunan stratejik hisseleri değerlendirmek. Bu Tesla’yla olan iş birliğimizi etkilemiyor. İyi ilişkilerimizi sürdürüyoruz.”

Panasonic’in Tesla yatırımının akıllı bir karar olduğu rahatlıkla söylenebilir. Şirket, 2010’da tanesi 21.15 dolardan 1.4 milyon Tesla hissesi almış ve bu hisseler için 30 milyon dolar ödemişti. 2020’nin mart ayı itibarıyla Panasonic’in Tesla hisselerinin değeri 731 milyon dolara çıkmıştı. Geçtiğimiz mart ayının sonunda ise 3.6 milyar dolara fırlamıştı.

Panasonic Tesla hisselerinin satışından elde ettiği geliri ABD merkezli yapay zeka tedarik zinciri uzmanı Blue Yonder’i satın alırken kullanacak. Japon teknoloji devi Blue Yonder için 7 milyar dolar ödeyecek.

İLGİLİ HABERLER