Teknoloji

Panasonic Smart UHD TV DX’te Firefox OS’ten vazgeçmiyor

Panasonic Smart UHD TV DX

Firefox OS akıllı telefonlarda beklenen başarıyı sergileyememiş olsa da, Mozilla web tabanlı platformunu başka cihazlarda kullanılması için ön plana çıkarmaya devam ediyor. Şirket, gösterdiği çabanın karşılığını aldı ve Panasonic’i Smart UHD TV DX’te Firefox OS işletim sistemini kullanmaya ikna etti. 2016 model 4K Pro UHD LED VIERA TV modellerini ve DX serisini televizyonlarını tanıtan şirket, Firefox OS ile birlikte HDR görüntü kalitesi sunan Studio Master HCX+ yonga setini de ön plana çıkarıyor.

Pek çok televizyon üreticisi, geçtiğimiz aylarda High Dynamic Range (HDR) teknolojisini geleceğin trendi olarak nitelemişti. Artık üst sınıf televizyonların büyük kısmı 4K UHD çözünürlüğü desteklemek için farklılık yaratacak yeni faktörlere ihtiyaç duyuluyor. Panasonic Smart UHD TV DX serisi televizyonların amiral gemisi DX902 de HCX+ yonga setiyle yeni dönemin trendine uyum sağlıyor. Şirket, serideki diğer televizyonlarda da daha başka yonga setleriyle HDR görüntü kalitesi sunuyor.

Akıllı televizyonlar için görüntü kalitesi kadar uygulamalar tarafından sunulan genişletilmiş fonksiyonlar da önem taşıyor. Panasonic bunun için tercihini Android TV yerine Firefox OS’ten yana kullanıyor. Firefox OS için düzinelerce yazılım bulunsa da, bunların hepsinin web tabanlı uygulamalar olduğunu unutmamak gerekiyor. Buna ek olarak, Android’in popüler uygulamalarından bazılarının Firefox OS katalogunda bulunmadığını da belirtmekte fayda var. Firefox OS için yayınlanacak güncelleme, kullanıcılara içerik keşfi ve kurulum ihtiyacı olmadan anında izleme deneyimine başlayabilecek yeni bir arayüz vadediyor.

Panasonic’in DX serisinin amiral gemisi modeli DX902, 58 ve 65 inç olmak üzere iki farklı ekran boyutu seçeneği sunuyor. Serinin diğer üyelerinin sunduğu ekran boyutu seçenekleri ise 40 ila 65 inç arasında değişiyor. İlk olarak Avrupa’da piyasaya çıkacak olan Panasonic Smart UHD TV DX serisi televizyonların satış fiyatı henüz açıklanmış değil.

İLGİLİ HABERLER