Teknoloji

Panasonic Smart App ile NFC destekli akıllı ev aletlerini kontrol etme olanağı sunuyor

Japon üretici Panasonic aralarında buzdolapları, klimalar ve sağlık ürünlerinin de bulunduğu akıllı aletler serisiyle birlikte ev otomasyonu için yeni bir Android uygulaması tanıttı. Panasonic Smart App adını taşıyan bu uygulama şirketin son model buharlı fırın ve pilav pişiricilerinde sunulmakta olan NFC işlevinden yararlanıyor, kullanıcılara ayarları programlama ve yemek tarifi gibi bilgileri transfer etme fırsatı sunuyor.

Smart App uyumlu bir bulaşık makinesinin de 25 Eylül tarihinden itibaren Japonya’da çıkması bekleniyor. Bunu önümüzdeki aylarda satışa çıkacak buzdolabı ve klima da izleyecek. Diğer ev aletlerinden farklı olarak klima internete de bağlı olacak, bu sayede kullanıcılar onu ev dışından da kontrol etme şansına erişebilecek. Bu özel işlev bir iPhone uygulaması üzerinden de kontrol edilebilecek. Bunun dışında diğer ev aletleri iPhone’da NFC desteğinin bulunmamasından ötürü Apple’ın akıllı telefonu yardımıyla kontrol edilebilir olmayacak.

Panasonic kulağa oldukça hoş gelen bu kullanım imkanını şu an için sadece ana vatanına sunacak gibi görünüyor. Uluslararası pazara açılımla ilgili bir plandan henüz bahsedilmiş değil.

İlgili >> Panasonic Basın Bülteni, Panasonic Smart App, Google Play Store

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER