Manşetler

Panasonic’ten Android cihaz isteyen yerli işletmelere yeni Toughbook’lar

panasonic toughbook fz-t1 ve fz-l1
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Panasonic, Toughbook serisine geçen yılın ortalarında FZ-T1 mobil cihazı ve FZ-L1 Android tableti eklemişti. Şimdi bu sağlam Android cihazları Türkiye’deki işletme ve kurumlarla buluşuyor. Panasonic, gerçekleştirdiği etkinlikle bu yeni ürünleri Türkiye pazarına tanıttı.

Panasonic Toughbook FZ-T1, işlevsel ve dayanıklı bir cihaza ihtiyaç duyan mobil çalışanları hedefliyor. 5 inç, 720p ekranlı bu Android cihazı, iki farklı model seçeneğiyle perakende, ulaşım, lojistik, üretim ve turizm gibi birçok sektör için mükemmel bir çözüm sunuyor. Ses ve veri iletişimi için Wi-Fi veya Wi-Fi ve 4G seçenekleri sunan bu yüksek performanslı cihaz, Android 8.1 Oreo işletim sistemine, Qualcomm Snapdragon 201 dört çekirdekli işlemciye, 16 GB dahili depolama alanı ve 2 GB RAM’e sahip.

240 gramın altındaki ağırlığı ve aynı segmentteki diğer ürünlere göre daha ince profiline rağmen Panasonic Toughbook FZ-T1, MIL-STD 810G askeri standartlarına göre toza, suya, 1,5 m’ye kadar düşmelere dayanıklı olacak ve -10 ila +50 derece sıcaklık aralığında çalışabilecek şekilde tasarlandı. FZ-T1 yağmurda, eldivenli ellerle veya pasif bir kalemle de kullanılabiliyor. Cihazın her iki tarafında bulunan entegre barkod okuyucusu düğmeler, sayesinde barkod okutma işlemleri hem sağ hem de sol elle kolayca yapılabiliyor. Toughbook FZ-T1 el bilgisayarı, 12 saatlik bir pil ömrü sunuyor ve cihazı kapatmadan pillerinin değiştirilebilmesi sayesinde hiçbir iş yarıda kalmıyor. Gürültü azaltma teknolojisi ve güçlü bir hoparlör ile donatılan cihaz, gürültülü şantiye ortamlarında bile verimli çalışmaya olanak tanıyor.

Tercihe bağlı entegre barkod okuyucusuyla Panasonic Toughbook FZ-L1, müşteriyle yüz yüze çalışan mobil çalışanlar için şık ve uygun maliyetle çok yönlü bir kullanım sunuyor. Müşteriyle bire bir iletişim içinde olan, çok yönlü ve uygun maliyetli bir cihaza ihtiyaç duyan mobil çalışanlar için yepyeni bir dayanıklı tablet olan Toughbook FZ-L1, 7 inç büyüklüğündeki ekranı ve tercihe bağlı olarak sunulan barkod okuyucusuyla perakende ve turizm, üretim, ulaşım ve lojistik gibi birçok sektör için uygun bir çözüm sunuyor.

Panasonic Toughbook FZ-L1 tablet, gerçek zamanlı sipariş verme; envanter kontrolü ve ürün konumunu takip etmek için ideal. Lojistik sektörü için ise cihaz, iş yönlendirme, navigasyon, envanter yönetimi ve teslimat kanıtı için uygun bir kullanım sunarken, depolarda ise yerinden alım onayı, operasyon yönetimi ve ürünlerin tanımlanması alanlarında iyi işler çıkarıyor. Gücüne rağmen düşük enerji tüketen cihaz, uzun süren Android desteği için Qualcomm Snapdragon mobil platformu üzerine kuruluyor. Zengin eklenti ve yönetim araçları ekosistemi, cihazın piyasaya sürülmesiyle birlikte satışa çıkacak. Böylece cihazı mobil işgücünün ve teknoloji yöneticilerinin belirli isteklerine göre uyarlayabilme imkânı sağlanmış oluyor.

Her iki cihazda da belgelerin kolayca fotoğraflanarak kaydedilebilmesi için 8 megapiksellik arka kamera bulunuyor ve cihazlar geniş bir aksesuar ekosistemi sunuyor. Uzaktan barkod okuma tabancası, tutucu, kılıf, batarya kılıfı, pasif stilo kalemi ve koruyucu ekran filminin yanı sıra tek ve çoklu şarj cihazlarının da aralarında bulunduğu bu aksesuarlar, farklı mobil iş güçlerinin ihtiyaçlarını da karşılıyor.

Kolay yönetim ve güvenlik için cihazlarda Panasonic COMPASS (Complete Android Security and Services) 2.0 uyumluluğu bulunuyor. Panasonic COMPASS, Panasonic dayanıklı Android cihazlarını güvenle hizmete almak ve yönetmek için kurumların ihtiyaç duyduğu her şeyi sunuyor. Panasonic COMPASS, Panasonic’in cihazlarının kurumların kullanımı için hazır olan uygulama, yönetim ve güvenliğin sunduğu rahatlıkla kurumların Android işletim sistemlerinin sağladığı esneklikten avantaj kazanması için tasarlandı. Panasonic cihazları aynı zamanda Google’ın uygulamalarının ve cihazların işlevselliğinin desteklenmesine yardımcı olan uygulama programlama arayüzlerinin (API) birleşimi olan Google Mobil Hizmetleri’yle (GMH) birlikte geliyor. Bu uygulamalar, kutudan çıktığı anda cihazın kullanıcılara iyi bir deneyim sunmasını güvence altına alması için kusursuz bir sinerji içinde çalışıyor.

İLGİLİ HABERLER