Teknoloji

Panasonic sabit f/2.8 açıklıklı 12-35mm Micro Four Thirds lensini tanıttı

Aynasız kamera sistemleri ne kadar güçlü hâle gelse de, tam donanımlı bir DSLR makinenin çok yönlülüğünü karşılamakta başarılı sayılmaz. Bu sistemlerin eksik kaldığı yanlardan bir tanesi zum aralığında tutarlı derecede büyük bir açıklık büyüklüğü sunan sabit diyafram açıklıklı lenslerdi. Neyse ki, sabit f/2.8 açıklıklı Panasonic’in yeni Lumix G X Vario 12-35mm optik lensi sayesinde aynasız sistemler DSLR’lara göre bu açıklığı kapatmış oldu.

Micro Four Thirds sisteminin 2x yakınlaştırma faktörü nedeniyle bu 12-35 mm lens tam kare makinelerde bulunan 24-70mm mercek ile aynı alanı kapsıyor ve bunu daha küçük bir paket içinde gerçekleştirme fırsatı sağlıyor. Bu optik dokuz grupta 14 farklı unsurdan oluşuyor; UED ve UHR lensler görüntü kalitesini artırıp bozulmayı en aza indirirken, Panasonic’in Nano Yüzey Kaplama teknolojisi de gölgelenme ve lens parlamasının önüne geçiyor. Bunlara dahili görüntü sabitleme de eşlik ediyor. Sıvı sıçramalarına ve toza karşı dayanıklı olan bu lensin arkasında ise metal montaj yuvası bulunuyor.

Panasonic Lumix G X Vario 12-35mm lensin Avrupa satış fiyatı 1100 avro olarak belirlenmiş. Lensin Ağustosta piyasaya çıkması bekleniyor.

İlgili – Engadget

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER