Teknoloji

Panasonic ve Mozilla Firefox OS’i Smart TV’lere getirmek için güçlerini birleştirdi

Philips/TP Vision’ın Android tabanlı, LG’nin de webOS tabanlı akıllı TV’lerini bu yıl içinde piyasaya süreceklerini CES’te açıklamalarına benzer şekilde, Panasonic ve Mozilla geleceğin Firefox OS ile çalışan Smart TV’leri için güçlerini birleştirdi. Panasonic, HTML5 tabanlı açık kaynak işletim sistemiyle birlikte geleceğin interaktif televizyon platformunu işletmeyi hedefliyor.

panasonic-mozilla-firefox-os-smart-tv-070114

İki şirket yeni sistem için birlikte çalışacak, mevcut durumda PC, akıllı telefon ve tabletlerde çalışan HTML5 ve web teknolojilerini TV deneyimine aktaracak. Üçüncü taraf uygulama geliştiricileri de Panasonic ürünlerini destekleyen uygulama ve içerikleri daha kolay geliştirebilecek. Yapacakları tek şey mevcut web uygulamalarını hızlı ve basit şekilde dönüştürmek olacak.

Panasonic ile iş ortaklığına giden Mozilla böylelikle Firefox OS’e biraz daha güç kazandırmayı hedefliyor. Giriş seviyesi akıllı telefonları hedefleyen bir işletim sistemi olarak boy gösteren Firefox OS’in şu anda dünya piyasasında yaygın bir konuma sahip olduğu söylenemez. Akıllı TV ortaklığı bu işletim sistemi için yeni bir fırsat yaratabilir.

Bu arada Mozilla CES 2014’te ZTE’nin Firefox OS cihaz serisine 2014 yılında yeni ürünlerin ekleneceğini duyurdu. Ayrıca yeni üst sınıf cihazlar da yıl içinde çıkış yapacak.

İlgili >>Panasonic

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER