Teknoloji

Panasonic Lumix TZ55 döndürülebilir ekranıyla ”selfie” sevenlere göz kırpıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

CES 2014’e yeni dijital fotoğraf makineleriyle birlikte gelen Panasonic’in dikkat çeken ürünlerinden birisi de 3 inç’lik 180 derece döndürülebilir bir ekran barındıran Lumix TZ55. Son zamanların modası ”selfie” akımına son derece uygun olan TZ55’e benzer ürünler Sony ve Samsung tarafından da tanıtılmıştı.

panasonic-lumix-tz55-070114

TZ55 Panasonic’in TZ serisi içinde farklı yaklaşımlara yer verdiğinin de somut göstergelerinden biri durumunda. TZ60’taki 30x optik yakınlaştırıcı TZ55’te yerini 20x bir versiyona bırakırken, TZ55 diğer özellikleri bakımından da TZ60’ın altında bir yere konumlanıyor.

TZ60’taki elektronik vizör TZ55’e eklenmezken, TZ40’taki dokunmatik ekranın bu modelde de kullanılmaması dikkat çekiyor. Dokunmatik ekranın eksikliği hayal kırıklığı yaratsa da, Birleşik Krallık için belirlenen 229 poundluk satış fiyatı Panasonic’in mantığının anlaşılmasına yardımcı oluyor. 16 megapiksellik sensör sayesinde yüksek çözünürlüklü görüntüler yakalamayı mümkün kılan TZ55, Wi-Fi bağlantı özelliği sayesinde bu görüntüleri hızlı biçimde paylaşmak isteyenlerin de önünü açıyor. Siyah, beyaz ve kırmızı renk seçeneklerine sahip olan dijital fotoğraf makinesi mart ayında satışa sunulacak.

İlgili >> Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER