Manşetler

Panasonic Lumix SZ5 dijital kompakt fotoğraf makinesi Wi-Fi desteğiyle geliyor

Wi-Fi bağlantı destekli kompakt fotoğraf makineleri giderek daha çok tercih edilir hâle geliyor. Panasonic de yeni ürünü Lumix SZ5 ile birlikte bu türe yeni bir örnek kazandırıyor. Panasonic Lumix SZ5 10x optik zum ve 802.11b/g/n Wi-Fi protokol desteğine sahip.

Panasonic Lumix SZ5’te 25 mm ultra geniş açılı, 10x optik zumlu LEICA DC VARIO-ELMAR lens yer alıyor. Buna 14.1 megapiksel CCD sensör ve Venus Engine görüntü işlemcisi eşlik ediyor. Böylelikle Lumix SZ5 geniş açılı manzara fotoğraflarından uzak mesafelerdeki objeleri yakalamak için iyi bir yakınlaştırma gerektiren karelere kadar geniş bir kullanım alanı sunuyor. 720p HD video kayıt yeteneğine sahip olan çekimleri akıllı telefon ve diğer taşınabilir cihazlarla da uyumlu olan MP4 formatında yapabiliyor. iA (Akıllı Otomatik) mod ise kulalnıcılara çok az ayarla en iyi kareleri yakalama fırsatı sunuyor. Panasonic Lumix SZ5’te minyatür efekti, panorama çekim ve otomatik rötuş gibi çeşitli özellikler de ihmal edilmemiş.

Galeri: Panasonic Lumix SZ5
[nggallery id=979]

Panasonic Lumix SZ5’in en önemli özelliği olan Wi-Fi desteği sayesinde tam boyutlu fotoğraf veya video dosyalarını PC gibi cihazlara aktarmak için bellek kartı veya USB kablosuyla uğraşma seçeneğini ortadan kaldırıyor. Bu arada kullanıcılar LUMIX CLUB adı verilen özel bir servis altında da fotoğraflarını saklayabilecek, çektikleri görüntüleri sosyal ağlarda anında yayınlayabilecek. Lumix SZ5 ile çekilen fotoğraf ve videolar Panasonic’in DLNA uyumlu VIERA TV’lerinde de oynatılabiliyor. Bu arada Android ve iPhone uygulaması sayesinde Panasonic Lumix SZ5’in tüm kontrolleri ve çekim işlemleri akıllı telefon ekranı üzerinden yapılabiliyor.

Panasonic Lumix SZ5 eylül ayında Türkiye’de piyasaya sunulacak. Ürün için tavsiye edilen perakende satış fiyatı 719 TL.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER