Teknoloji

Panasonic’ten hibrit otomatik odaklama özellikli kameralar: S5II ve S5IIX

panasonic lumix s5ii

Panasonic Lumix S5II ve S5IIX adını taşıyan tam çerçeve aynasız kameralarını CES 2023 kapsamında tanıttı. Bu iki kamera da fotoğraftan ziyade video kayıt özellikleriyle dikkat çekiyor.

Lumix S5II ve S5IIX, Panasonic’in faz algılamalı otomatik odaklama özellikli ilk kameraları olma unvanını taşıyor. Şirket böylelikle uzun süredir tercih ettiği kontrast algılaması tabanlı DFD teknolojisinden uzaklaşma yönünde ilk adımını atmış oluyor. DFD teknolojisi fotoğraflar için kullanışlı olsa da, videolar için yavaş bulunuyor.

S5II ve S5IIX yeni 24.2MP 35 mm tam kare CMOS sensör ile gelen yeni odaklama sistemiyle bu sorunu çözüyor. Yeni Faz Hibrit Otomatik Odaklama sistemi faz ve kontrast algılama sistemlerinin bir kombinasyonunu sunuyor. Sürekli insan ve hayvan takibi için 779 otomatik odaklama noktasından yararlanılıyor.

S5II ve S5IIX video kaydı konusunda daha gelişmiş seçenekler ve deneyim vadediyor. Kullanıcılar 6K 10-bit 4:2:0 veya 4K 10-bit 4:2:2 seçeneklerinden birini tercih edebiliyor. Kameraya yerleştirilen fan ve sıcaklık çukuru sayesinde sağlanan yeni sıcaklık tahliye yöntemi ise aşırı ısınma yaşamadan sürekli 4K video kaydı yapmayı mümkün kılıyor.

panasonic lumix s5ii

S5II ve S5IIX yeni bir görüntü sabitleme sistemiyle geliyor. Bu sistemde 5 eksenli gövde görüntü sabitleme ve 2 eksenli lens tabanlı sabitleme özellikleri mevcut. Sistemden hem fotoğraf hem de videolarda yararlanmak mümkün oluyor. Video kaydında Aktif Görüntü Sabitleme isimli bir mod da kullanıcılara sunuluyor.

Çift yerel ISO, mekanik deklanşörle 9 fps AFS/7fps AFC ve elektronik deklanşörle 30 fps AFS/AFC sürekli çekim modu, 48kHz/24-bit iç mikrofon, 96kHz/24-bit dış mikrofon, tam boy HDMI girişi, 3680K noktalı OLED vizör, 3.0 inç 1840K dokunmatik ekran, USB-C şarj, su sıçramalarına ve toza karşı dayanıklı kasa, çift bant Wi-Fi ve Bluetooth, Panasonic’in yeni kameralarının özellikleri arasında yer alıyor.

Panasonic Lumix S5II ve S5IIX’in farkı nedir?

Panasonic Lumix S5II ve S5IIX’i ayıran ana faktör, S5IIX’in HDMI üzerinden RAW video çıkışı yapabilmesi ve SSD üstüne ProRes kaydı yapabilmesi. Buna ek olarak, kablolu ve kablosuz canlı yayın ve USB ile internet bağlantısı paylaşımı da S5IIX’in özellikleri arasında yer alıyor.

panasonic lumix s5ii

Panasonic Lumix S5II, 2000 dolarlık fiyat etiketiyle ocak ayı içinde satışa sunulacak. S5IIX ise 2023’ün mayıs ayında 2200 dolarlık fiyat etiketiyle raflardaki yerini alacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER