Teknoloji

Panasonic Lumix LX7 kompakt gövdeyle yüksek görüntü kalitesi ve yaratıcılığı buluşturuyor

lx7k_slantPanasonic’in Lumix G5, Lumix SZ5 ve Lumix FZ200‘ün yanında Lumix ailesine kazandırdığı bir diğer ürün de Panasonic Lumix LX7. Yeni tasarlanmış lensi, sensörü ve görüntü işlemcisiyle birlikte Lumix LX7 kompakt gövdesinde yüksek görüntü kalitesi, yaratıcılık ve esnek kullanımı buluşturuyor.

Panasonic Lumix LX7 f/1.4-2.3, 24-90 mm LEICA DC VARIO-SUMMILUX lens barındırıyor. Bu özelliği sayesinde şu an için dijital kompakt fotoğraf makineleri içinde bir ilk özelliğini taşıyan Lumix LX7 yüksek ışık geçirgenliğine sahip lensi sayesinde ışığın en zengin şekliyle kullanılmasına olanak sağlıyor. Panasonic’in Siyah Kutu Nano Yüzey Kaplama teknolojisi sayesinde lens üzerindeki yansımalardan kaynaklanan hayalet ve parlama efektleri engellenirken, gerçeğe en yakın tonlardaki görüntülerin yakalanması sağlanıyor. Optik Görüntü Sabitleyici (Power O.I.S.) ise el titremesinin çekimlerde yaratabileceği bulanıklık veya bozulmaların etkisinin azaltılmasına imkan tanıyor.

lx7k_back
Panasonic Lumix LX7’de yer alan 10.1 megapiksel yüksek hassasiyetli MOS sensör artırılmış duyarlılığı ve renk doygunluğu ile geniş bir parlaklık aralığı sağlıyor. f/1.4 parlaklıktaki lens düşül ışık koşullarında bile iyi bir görüntü kalitesi sunarken Işık Hızı Otomatik Odaklama teknolojisi de objeye en hızlı şekilde odaklama imkanı tanıyor. Panasonic Lumix LX7’nin perde açıklığını kontrol edebilen halkası ve dahili ND filtresi düşük enstantaneler için ışık miktarını azaltabilme yeteneğine sahip.

Panasonic Lumix LX7’nin arkasında 3.0 inç, 920 bin noktalı, yüksek çözünürlüklü Akıllı LCD ekran yer alıyor. Her şartta iyi bir görünürlük sunan bu ekranı kullanmak istemeyenler için elektronik vizör de opsiyonel olarak sunuluyor. Elle kontrol mekanizmalarının yanı sıra on altı adet yaratıcı kontrol ve fotoğraf stili filtreleri de makinede sunulmakta. Hızlandırılmış Çekim özelliği de çekime hemen başlayanlar için ideal bir seçim gibi görünüyor.

Galeri: Panasonic Lumix LX7
[nggallery id=978]

Panasonic Lumix LX7 fotoğraf çekiminin yanı sıra AVCHD aşamalı ve MP4 (25p – PAL) formatlarında ve yüksek kaliteli sesle 1920 x 1080 / 50p Full HD video kaydı yapabiliyor. 3.8x optik zum ve manuel kontroller sayesinde video çekimleri çok daha iyi seviyeye taşınabilir.

Cebe sığacak kadar küçük boyuta birçok yetenek sığdırmayı başarmış olan Panasonic Lumix LX7 için belirlenen perakende satış fiyatı 1599 TL.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER