Teknoloji

Panasonic elektronik vizörlü üst sınıf kompakt makine Lumix LF1’i tanıttı

Panasonic’in yeni nesil üst sınıf kompakt dijital fotoğraf makinesi Lumix LF1 de resmiyet kazanan modeller arasında yerini aldı. LX7 gibi 12 megapiksel, 1/1.7 inç sensöre sahip olan bu makineede yeni bir 7.1x veya 28-200mm eşdeğer optik zumlu lens yer alıyor. f/2.0 diyafram açıklığı sayesinde gayet parlak karelere yakalayabilecen bu makine 200mm eşdeğer zum seviyesinde de f/5.9 diyafram açıklığında çekimlerde sağlıyor ki, bu da çok karanlık olmayan karelerin çekilebileceği anlamına geliyor.

panasonic-lumix-lf1-1

Panasonic Lumix LF1’de dahili bir elektronik vizör yer alıyor. 0.2 inç’lik bu vizörün tam çözünürlüğü bilinmiyor. Bu arada arkada 3 inç’lik bir LCD panel yer alıyor. Sabitlenmiş bu LCD panelin dokunmatik ekran özelliğine sahip olmadığını da belirtelim. Lumix LF1 elle ayarlama konusunda sahiplerine bir hayli zengin imkanlar sunacak gibi görünüyor. Manuel lens halkası da birçok kontrolü tek bir bilek hamlesiyle yapma fırsatı veriyor. Step zum, diyafram kontrolu, deklanşör hızı gibi ayarlar bu lens halkası yardımıyla kolaylıkla yapılabiliyor.

Yeni duyurulan Lumix G6 gibi LF1 de daha küçük sensör boyutuna rağmen en yeni Venus görüntü işleme motorunun nimetlerinden yararlanıyor. ISO 100-12800 aralığında çekimler yapabilen bu makine kenar pürüzsüzleştirme ve gürültü azaltma gibi araçlarla fotoğrafları daha kusursuz hâle getiriyor. Kamera dahilinde yer alan yaratıcı efektler sayesinde daha etkileyici fotoğraflar yakalamak mümkünken, Lumix LF1 video tarafında da AVCHD ve MP4 formatlarında 1080p video çekim desteği sunuyor.

panasonic-lumix-lf1-2

LF1 de Panasonic’in son zamanlarda çıkardığı diğer fotoğraf makineleri gibi dahili Wi-Fi ve NFC desteğiyle geliyor. Panasonic Image uygulaması sayesinde akıllı telefon veya tableti bir uzaktan kumanda gibi kullanmak mümkün oluyor.

Son olarak Panasonic Lumix LF1’in saniyede 10 kare hızında art arda çekim yaptığını, aynı zamanda lenste Power OIS optik görüntü dengeleme sisteminin bulunduğunu da belirtelim.

Panasonic Lumix LF1 temmuz ayının başında yurt dışında piyasaya çıkıyor. Ürünün İngiltere satış fiyatı 380 pound olarak belirlenmiş. Lumix LF1’in Türkiye’de piyasaya çıkışıyla ilgili detayları da ilerleyen günlerde öğrenme fırsatı bulacağız.

İlgili >>Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER