Teknoloji

Panasonic Lumix GX85 kompakt gövdede zengin özellikler sunuyor

panasonic lumix gx85

panasonic lumix gx85

Panasonic Lumix serisi GX85 ile genişlemeye devam ediyor. Değiştirilebilir lensli aynasız kamera kompakt gövdeyi etkileyici teknik özelliklerle buluşturuyor. Panasonic bu yeni makinenin GX8 ve GX7’nin en iyi özelliklerini bir araya getirdiğini, ayrıca bunların üstünde bazı iyileştirmeler de sunduğunu söylüyor.

Başlangıç olarak Lumix GX85’in 16 megapiksel Live MOS sensör ve yeni Venus Engine işlemcisini barındırdığını belirtelim. Buna ek olarak 25600 maksimum ISO; Wi-Fi, saniyede 8 kareye varan hızlarda sürekli çekim ve dahili görüntü sabitleme sistemi bulunuyor. Bu arada Panasonic düşük geçirgenlikli filtreyi kaldırmış, bu da daha keskin ve renk doğruluğu daha yüksek fotoğraflar çekmeye imkan tanıyacaktır.

Panasonic’in 4K’ya olan ilgisi biliniyor, GX85 de bundan nasibini alıyor. Saniyede 24 veya 30 kare hızlarında Ultra HD (3849 x 2160) ve saniyede 60 kare hızında 1080p Full HD video kayıt özellikleri mevcut. Panasonic’in Post Focus işlevi de, Lytro kameralarda olduğu gibi çekim sonrası odağı değiştirmeyi sağlıyor. Bu işlev için GX85 otomatik odak sisteminin 49 alanını kullanıyor, siz bir çekim yaptıktan sonra, 3 inç ekranda gösterilen görüntünün herhangi bir alanına dokunduğunuzda orası netleniyor. Aslında bu, GX85’in aynı anda 49 farklı kare çektiğini gösteriyor.

Panasonic Lumix GX85’in kısa vadede Türkiye’ye gelmesini beklemiyoruz. İlgilenenler bu makineyi mayıs ortalarından itibaren 800 dolarlık fiyat etiketiyle ABD’de bulabilirler. Siyah ve gümüş renk seçenekleriyle sunulan bu GX85’in bu fiyatına 12-32 mm lens de dahil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER