Teknoloji

Panasonic Lumix GX7’nin yeni görüntüleri ve teknik detayları sızdı

Panasonic GX7 ile ilgili bazı detaylar geçtiğimiz hafta Alman Foto dergisi aracılığıyla sızmıştı. Bu sızıntı sayesinde makinenin neye benzediğini görmüş, aynı zamanda bazı teknik özelliklerini de öğrenme fırsatı bulmuştuk. Bu hafta da Japonya’da yayın yapan Digicame adlı web sitesi bu makinenin birkaç fotoğrafını paylaştı.

panasonic-lumix-gx7-300713-1

Son sızntılarda makine önden, üstten ve iki kez de arkadan görüntüleniyor. Üstelik bu sefer dijital vizör de kaldırılmış şekilde duruyor. Fotoğraflardaki makine geçen hafta Foto Magazine tarafından paylaşılanla uyuşuyor. Teknik özellikler de hemen hemen aynı görünüyor, bu kaynak da Lumix GX7’nin 16 megapiksel çözünürlüklü sensöre sahip olacağını öne sürüyor.

Digicame’in belirttiğine göre bilgiler siteye “güvenilebilir bir kaynaktan” ulaştırılmış. Retro tarzı görünüme sahip olan ve üst sınıf bir ürün niteliğini taşıyacak makinenin gövdesi de lens olmaksızın bir hayli ince görünüyor. Ancak rahat tutuş için kullanışlı bir kabza da barındırıyor.

Sitenin kaynağı Panasonic GX7’de 16 megapiksel Digital Live MOS sensör; 80 dereceye kadar döndürülebilir, 3 inç 1.04 milyon noktalı LCD ekran; 2 milyon 760 bin noktalı, 90 derece döndürülebilir elektronik vizör gibi başlıca özelliklerin bulunacağını öne sürüyor. 1920 x 1080/60p video kaydı, ISO 25600 de dile getirilen diğer özellikler arasında bulunurken makinenin panorama, sessiz gibi çekim modlarına ve 22 farklı çekim filtresine sahip olacağı söyleniyor. Öte yandan sensör üstü dengeleme sistemi, NFC ve Wi-Fi da diğer unsurlar arasında olacak.

İlgili >>Digicame (Google Çeviri)

İLGİLİ HABERLER