Teknoloji

Panasonic retro görünümlü aynasız makinesi Lumix GX7’yi tanıttı

Panasonic bir süredir dedikoduları ortalıkta dolaşan Lumix GX7’yi resmen duyurdu. Japon şirketin en iyi aynasız makinelerinden biri olan GX1’in takipçisi niteliğindeki bu cihaz retro görünümüyle dikkat çekiyor. 16 megapiksel sensör barındıran Micro Four Thirds makine dahili elektronik vizör, 3 inç dokunmatik ekran gibi özellikler de barındırıyor. Tüm bunlar Lumix GX7’nin metal gövdesine doldurulmuş şekilde tüketicilere ulaşacak.

panasonic-lumix-gx7-010813-1

GX7’nin içinde yepyeni bir sensör bulunuyor. Panasonic’in söylediğine göre bu sensör hem renk doygunluğu hem de ışık hassasiyeti bakımından selefine göre gelişim sağlayacak. GX7’nin ISO aralığı da 25600’e kadar genişletildi. Makinenin vizörü de 2764000 noktalı ekranıyla keskin ve gerçekçi geri bildirim almayı mümkün kılıyor.

Panasonic GX7’nin selefinden daha kolay şekilde kullanılacağını da söylüyor. Makinenin gövdesine yerleştirilmiş iki kontrol halkası hem deklanşör hızını hem de diyafram açıklığını doğrudan ayarlama fırsatı veriyor. Ayrıca kamerada Wi-Fi ve NFC kablosuz bağlantı destekleri bulunuyor, bu sayede Panasonic’in Image App uygulamasının yüklü olduğu iOS veya Android cihazlarıyla GX7’yi uzaktan kumanda etmek mümkün hâle geliyor. Dahili görsel dengeleme sistemi de manuel lenslere uyum sağlamayı planlayan fotoğrafçılar için büyük bir avantaj sağlıyor.

panasonic-lumix-gx7-010813-2

GX7 önümüzdeki eylül ayından itibaren piyasaya çıkmaya başlayacak. Makinenin sadece gövdesi için yurt dışında 999.99 dolarlık fiyat belirlendi. 14-42 mm. lens ile bu tutar 1099.99 dolara çıkıyor. Selef ürün GX1 piyasaya 699.99 dolarlık fiyatla girmişti ve şu anda yurt dışında 299.99 dolar, Türkiye’de ise çeşitli mağazalarda 1500-2500 TL arasında değişen fiyatlarla satılıyor.

İlgili >> PR Newswire

İLGİLİ HABERLER